You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - 10η ημέρα των Αγανακτισμένων με Μπουτάρη και παρατράγουδα

Για δέκατη συνεχή ημέρα, οι «Αγανακτισμένοι» συνεχίζουν το δυναμικό "παρών" τους σε όλες τις μεγάλες πλατείες της χώρας. Οι συγκεντρωμένοι εκφράζουν με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στην οικονομική πολιτική της λιτότητας, στα ολοένα δυσβάσταχτα μέτρα και στο μνημόνιο. Παράλληλα συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών με αίτημα τη διενέργεια δημοψηφίσματος για να αποδεσμευτεί η χώρα από το μνημόνιο. 

Ο "αγανακτισμένος" Μπουτάρης και... οι "γιούχες"

Στο Λευκό Πύργο λίγο νωρίτερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης επισκέφθηκε τη συγκέντρωση των "Αγανακτισμένων"  για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους συγκεντρωμένους. Όμως, πολλοί από αυτούς άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν έντονα. Ακούστηκαν συνθήματα όπως "Δε σε Θέλει ο Λαός, στο Ελικόπτερο κι Εμπρός" και "Αέρα-Αέρα, να Φύγει η Χολέρα" κι έπεσαν γιουχαρίσματα.

Ο δήμαρχος δεν είχε την υποδοχή που περίμενε, αν και δήλωσε πως βρέθηκε εκεί, ως απλός πολίτης και όχι ως δήμαρχος και αναγκάστηκε να φύγει από την πλατεία..

Αγανακτισμένοι και στις γειτονίες

Στις γειτονιές της πόλης θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο οι Αγανακτισμένοι με σκοπό να... ξεσηκώσουν τους περίοικους. Οι "Αγανακτισμένοι" απευθύνουν κάλεσμα στους κατοίκους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις ενωμένοι και χωρίς κομματικές ταμπέλες. Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες με ποδήλατα έχουν προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα, στα εξής σημεία:

Πεζόδρομος Καλαμαριας
Πλατεια Χαριλαου
Πλατεια Επταλοφου
Πλατεια Ευοσμου
Τριγωνο Πολιχνης

Για το Σάββατο έχει προγραμματιστεί μηχανοκίνητη πορεία στις 17:00 με αφετηρία το Μέγαρο Μουσικής και κατάληξη τον Λευκό Πύργο ενώ διοργανώνεται εργατικό συλλαλητήριο το πρωί στην Πλατεία Αριστοτέλους.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign