You Are Here: Home - MEDIA - 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καλεί τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΡΤ3 και στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ στη Μακεδονία-Θράκη να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ στην ΕΡΤ ΑΕ από τις 6 π.μ. της Πέμπτης 9 Ιουνίου έως και τις 6 π.μ. της Παρασκευής 10 Ιουνίου 2011.

Διαμαρτυρόμαστε για τα σχέδια της κυβέρνησης να συρρικνώσει τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα και να κλείσει περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς υποβαθμίζοντας έτσι τον ρόλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν ήδη υποστεί τις βαρύτερες συνέπειες της κρίσης σε σχέση με άλλους εργαζομένους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα: είναι οι μόνοι για τους οποίους δεν έχει καταρτιστεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας από το 2008 και οι περικοπές των αμοιβών τους ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 30%.

Για τους λόγους αυτούς, απεργούμε και διεκδικούμε:

- Να εγκαταλειφθεί κάθε σχέδιο για συρρίκνωση προγραμμάτων και περιορισμό του δημοσιογραφικού δυναμικού στην ΕΡΤ και στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ.
- Να υπογραφεί αμέσως Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
- Να ενισχυθεί με κάθε τρόπο ο ενημερωτικός ρόλος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης
Tags: MEDIA
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign