You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Τελετή λήξης του ετήσιου προγράμματος εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας στους φοιτητές του ΑΠΘ

Στο πλαίσιο των μαθημάτων του Κέντρου Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών του Α.Π.Θ. και του προγράμματος «Ιάσων» πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011 στην Αίθουσα της Συγκλήτου, τελετή λήξης του ετήσιου προγράμματος εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας στους φοιτητές του Α.Π.Θ.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σύμφωνα με την προβλεπόμενη από τον αρχικό σχεδιασμό της αμφίδρομης λειτουργίας του προγράμματος «ΙΑΣΩΝ» που αφορά στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στα πανεπιστήμια των παρευξείνιων χωρών και της ρωσικής γλώσσα στο Α.Π.Θ., αντίστοιχα.

Στην τελετή λήξης παρευρέθηκαν οι Πρυτανικές Αρχές του Α.Π.Θ., ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, Aleksey Popov, ο επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος «ΙΑΣΩΝ», Καθηγητής Ιωάννης Καζάζης, η Πρόεδρος του Κέντρου Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών του Α.Π.Θ., Καθηγήτρια Αγγελική Κοιλιάρη, ο υπεύθυνος για την οργάνωση και τη διδασκαλία των μαθημάτων, Δρ. της Ρωσικής Φιλολογίας, Δημήτρης Φωτιάδης, αρμόδιοι καθηγητές, διοικητικό προσωπικό και φοιτητές του Α.Π.Θ.

Η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας ξεκίνησε πιλοτικά το 2010, στο πλαίσιο της διά βίου εκμάθησης των γλωσσών από το Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών του Α.Π.Θ. και με τη στήριξη του επιστημονικού υπεύθυνου του προγράμματος «ΙΑΣΩΝ», Καθηγητή Ιωάννη Καζάζη. Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν σε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Α.Π.Θ. Αρχικά, δημιουργήθηκε ένα τμήμα αρχαρίων 40 ωρών, με 25 άτομα τα οποία επιλέχτηκαν από τα 350 που έκαναν την ανάλογη ηλεκτρονική αίτηση.

Το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2010/11 συνεχίστηκαν τα μαθήματα στο τμήμα προχωρημένων και ξεκίνησε ένα νέο τμήμα αρχαρίων. Η ανταπόκριση των φοιτητών και φοιτητριών του Α.Π.Θ. ήταν και αυτή τη φορά δυναμική: 550 αιτήσεις για 30 θέσεις στο νέο τμήμα!

Να σημειωθεί ότι, στην έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2010/11 στην πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση που είχε ο Πρόξενος Aleksey Popov με τον Πρύτανη του Α.Π.Θ., Καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο και την Πρόεδρο του Κέντρου Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών, προσέφερε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ως χειρονομία καλής θέλησης, μία πρώτη δωρεά 250 βιβλίων και διδακτικού υλικού για τη σύσταση βιβλιοθήκης για τη διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας.

Το Α.Π.Θ. στηρίζει τη διδασκαλία των ρωσικής γλώσσας στο Α.Π.Θ. δίνοντάς την ευκαιρία στους φοιτητές, στο πλαίσιο της δια βίου εκμάθησης των γλωσσών, ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας και την παιδεία τους.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign