You Are Here: Home - ΚΟΣΜΟΣ - Le Monde:Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από τους Γερμανούς

Την ανατροπή του μύθου που θέλει τους Έλληνες τεμπέληδες σε σχέση με τους Γερμανούς επιχείρησε η γαλλική εφημερίδα. Η γαλλική "Le Monde" θέλησε να αποκαταστήσει την αλήθεια - η οποία τροφοδοτήθηκε πολλάκις από δηλώσεις της γερµανίδας καγκελάριου, Ανγκελα Μέρκελ- δημοσιεύοντας μελέτη του οικονομολόγου Πατρίκ Αρτούς. Ο τελευταίος υπογραμμίζει ότι οι Γερμανοί μπορεί να εργάζονται περισσότερο αλλά δεν είναι περισσότερο παραγωγικοί.

Ο Πατρίκ Αρτούς, επικεφαλής του Ινστιτούτου Natixis, υπογράμμισε πως πριν βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα ότι η τεμπελιά φταίει τα προβλήματα των οικονοµιών του ευρωπαϊκού Νότου, είναι χρήσιµο να προσέξουμε καλά τους αριθµούς.

Η ωριαία παραγωγικότητα των Γερµανών, βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό µέσο όρο αλλά δεν είναι µεγαλύτερη από αυτήν των Ελλήνων. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Πατρίκ Αρτούς, το µυστικό της Γερμανίας βρίσκεται στην καινοτοµία, μιας και η Γερμανία διαθέτει το 2,82% του ΑΕΠ στην έρευνα και την ανάπτυξη τη στιγμή που η Μαδρίτη ή η Λισαβώνα µόλις το1,38%. Για αυτό το λόγο οι Γερμανοί κταθέτουν περίπου 77φορές περισσότερα διπλώµατα ευρεσιτεχνίας σε σχέση µε την Ελλάδα.

Τέλος, σύµφωνα µε στοιχεία του Οργανισµού Οικονοµικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, το 2009 ο µέσος όρος εργασίας στη Γερµανία ήταν 1.390 ώρες όταν στην Ελλάδα ήταν 2.119.
Tags: ΚΟΣΜΟΣ
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign