You Are Here: Home - 1 , ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - Οι Ιmam Baildi μιλούν στο thessnews.gr

Λίγες ημέρες πριν την εμφάνιση τους στο ARK Festival στη Μονή Λαζαριστών (28-29/6), οι Ιmam Baildi μιλούν στο thessnews.gr.

-Ιmam Baildi, «νόστιμο» όνομα. Πως σας ήρθε η ιδέα;

Και οι δύο μαγειρεύουμε, και από παλιότερα projects που κάναμε μαζί συνηθίζαμε σαν αστείο να βάζουμε ονόματα φαγητών σε κομμάτια που φτιάχναμε. Ένας άλλος λόγος είναι ότι ο τρόπος που δουλεύουμε θυμίζει πολύ μαγειρική, με την έννοια ότι ξεκινάς από την πρώτη ύλη που είναι ένα sample από παλιό κομμάτι και αρχίζεις να προσθέτεις τα δικά σου υλικά δοκιμάζοντας αν πετυχαίνει στην πορεία. Και μάλιστα, αυτό που παρατηρήσαμε τελευταία είναι ότι ακόμα και στα κομμάτια που έχουμε γράψει εμείς, τελικά αντιμετωπίζουμε αυτό που έχουμε γράψει σαν sample, δηλαδή σαν μια μελωδία που έγραψε κάποιος άλλος, και θέλουμε να την εξελίξουμε σε κάτι διαφορετικό από αυτό που αρχικά είναι. Συγκεκριμένα, το Imam Baildi το επιλέξαμε επειδή αντιπροσωπεύει την διπλή ταυτότητα της ελληνικής κουλτούρας που από τη μία έχει μια νοσταλγική οικειότητα με την Ανατολή, από την άλλη αφομοιώνει στοιχεία από τη Δύση. Ανακάτεμα, δηλαδή…


-Πείτε μας δυο λόγια για την συμμετοχή σας στο Ark Festival.

Είμαστε πολύ κεφάτοι γιατί έχουμε παίξει αρκετά τον τελευταίο καιρό. Το χειμώνα παίξαμε αρκετές φορές στη Θεσσαλονίκη και ξέρουμε ότι οι Θεσσαλονικείς και γενικά ο κόσμος στη Μακεδονία και τη Θράκη ξέρει να περνάει καλά και όταν πάει σε συναυλίες τα δίνει όλα, οπότε το περιμένουμε πώς και πώς. Θα παίξουμε με όλη τη μπάντα, και μαζί μας θα είναι εκτός από τον MC Yinka και τη Ρένα Μόρφη και ο BnC, που είναι από τους πιο ανερχόμενους MC αυτή τη στιγμή. Σύνολο 9 επί σκηνής. Το Ark είναι από τα πιο καλά οργανωμένα φεστιβάλ στην Ελλάδα και είναι σίγουρο ότι όλοι θα περάσουμε τέλεια!


-Πόσο εύκολο είναι ένα γκρουπ να έχει διάρκεια;

Υπάρχουν πολλά θέματα που χρειάζονται προσοχή. Το σημαντικότερο είναι να έχεις πραγματική διάθεση να συνεχίσεις να φτιάχνεις μουσική και να μη το κάνεις απλά για να βγάλεις τον επόμενο δίσκο επειδή «έτσι πρέπει». Δεύτερο πιο σημαντικό, εντός του γκρουπ να μην υπάρχουν εντάσεις. Πολύ συχνά τυχαίνουν δυσκολίες και πρέπει να υπάρχει ομοψυχία. Κατά τα άλλα, ισχύει ό,τι και σε όλες τις δουλειές. Αν αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις, τότε όλα έρχονται σιγά-σιγά!


-Τι θέλετε να περάσετε στον κόσμο μέσα από τα τραγούδια σας;

Δεν θέλουμε να περάσουμε κάποιο ιδιαίτερο μήνυμα. Μόνο να χαίρεται ο κόσμος όταν ακούει ένα κομμάτι μας και να φεύγει από τη συναυλία με ένα χαμόγελο…


-Το διαδίκτυο σας έχει βοηθήσει;

Είναι ένα φοβερό εργαλείο για να επικοινωνείς άμεσα και προσωπικά με κόσμο που ενδιαφέρεται για τη μουσική σου και για να ψάχνεις και να ακούς καινούρια πράγματα.


-Επόμενες εμφανίσεις;

29 Ιουνίου: Ark Festival - Θεσσαλονίκη
30 Ιουνίου: Οιωνός Bar - Γουμένισσα
1 Ιουλίου: Ritmo Naturo Festival - Βαρικό Πτολεμαΐδας
2 Ιουλίου: Rudolstadt Festival - Γερμανία
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign