You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Β.Παπαγεωργόπουλος: «Έχουμε κυβέρνηση υπό προθεσμία»

Πεπεισμένος ότι σε λίγους μήνες θα οδηγηθούμε υποχρεωτικά σε εκλογές εμφανίζεται ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο aixmira.gr

-Ας ξεκινήσουμε με την τρέχουσα επικαιρότητα. Πιστεύετε πως έχουμε μία Κυβέρνηση υπό προθεσμία;

«Ναι. Πιστεύω ακράδαντα ότι σε λίγους μήνες θα οδηγηθούμε υποχρεωτικά σε εκλογές. Μόλις προ ολίγων ημερών ο Πρωθυπουργός της χώρας συμφώνησε να αφήσει την θέση του, στην προσπάθεια του να πείσει την Ν.Δ. να ψηφίσει το «Μεσοπρόθεσμο»! Στο ίδιο συμπέρασμα οδηγούμεθα όταν βλέπουμε ότι άνθρωποι σοβαροί, με πανευρωπαϊκή ακτινοβολία, όπως είναι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, αρνούνται να μπουν στην σημερινή Κυβέρνηση! Και βεβαίως υπάρχει η συνεχής οικονομική αφαίμαξη του Ελληνικού λαού που έχει φέρει σε πραγματικό αδιέξοδο μεγάλες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες κάθε μέρα βγαίνουν στις «πλατείες». Τέλος πάντα υπάρχει η περίπτωση της ξαφνικής κατάρρευσης της Κυβέρνησης μέσα στην Βουλή μετά από την καταψήφιση κάποιου σημαντικού νομοσχεδίου. Πέρα από το ότι σύντομα εκλογές μπορεί ενδομύχως να επιθυμεί και ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών…»

-Μέσα στο κλίμα αυτό η Ν.Δ. είναι έτοιμη να κυβερνήσει;

«Η Ν.Δ. πρέπει να βιαστεί! Όταν κληθεί και πάλι να κυβερνήσει, θα πρέπει να επιτύχει οπωσδήποτε, διότι διαφορετικά ίσως δεν θα ξανά έχει παρόμοια ευκαιρία. Συγχρόνως είναι βέβαιο ότι η επόμενη Κυβέρνηση δεν θα έχει ούτε για μία ημέρα περίοδο χάριτος. Χρειάζεται λοιπόν η Ν.Δ. σοβαρή προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα και εκπόνηση λεπτομερειακών προγραμμάτων που θα τεθούν σε εφαρμογή από το πρώτο 24ωρο. Και βεβαίως επιλογή σοβαρών στελεχών με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα τα οποία θα κληθούν να θέσουν σε πλήρη και άμεση εφαρμογή το κυβερνητικό πρόγραμμα. Η επόμενη Κυβέρνηση θα έχει το μειονέκτημα ότι θα κριθεί από τον Ελληνικό λαό μέσα στους πρώτους μήνες. Χρειάζεται λοιπόν σοβαρή προετοιμασία.

-Κύριε Δήμαρχε έχετε αγανακτήσει;

«Υπάρχει Έλληνας που να μην είναι ενεργά ή ενδόμυχα αγανακτισμένος; Η κρίση που περνάμε δεν είναι μόνο οικονομική (μεσοπρόθεσμο – εφαρμοστικός Νόμος – φοροκαταιγίδα – οριζόντιες περικοπές), αλλά και κρίση αξιών, ιδανικών και προτύπων. Εξουσία δυστυχώς ασκούν και εξωθεσμικά συμφέροντα εντός και εκτός συνόρων, τα οποία υπαγορεύουν τις εξελίξεις στην οικονομία, την κοινωνική ισορροπία, τα εθνικά θέματα κ.λ.π. αγνοώντας την ιστορία, τις ανάγκες και την προοπτική των ανθρώπων αυτού του τόπου. Οι εξουσίες – θεσμικές και εξωθεσμικές – εμπλέκονται και διαπλέκονται μεταξύ τους, με εκτελεστικό όργανο του «συστήματος» την τέταρτη δυστυχώς εξουσία. Το έχουν πλέον αντιληφθεί οι πάντες. Προσωπικά θα συνεχίσω με τις μικρές μου δυνάμεις να αγωνίζομαι για την Θεσσαλονίκη, για την Μακεδονία, για τους Έλληνες, σε πείσμα όσων ενοχλούνται από τον Δήμαρχο που επί 12 χρόνια δεν υπέκυψε σε συγκεκριμένα συμφέροντα και 40 χρόνια δεν σταμάτησε να υπηρετεί τον απλό πολίτη».

-Τι έχει αλλάξει στην Θεσσαλονίκη στην Διοίκηση Μπουτάρη σε σύγκριση με την δική σας θητεία;

«Όπως είχε δηλώσει κορυφαίος πολιτικός παράγων της πόλης μας την επομένη των τελευταίων Δημοτικών Εκλογών, ο Γιάννης Μπουτάρης θα φέρει στην πόλη μας ένα καινούριο «πολιτικό πολιτισμό». Αυτό ακριβώς έχει έρθει στην Θεσσαλονίκη μας τους τελευταίους 6 μήνες. Τα παραδείγματα καθημερινά: από τις εξαγγελίες για Μνημείο Νεοτούρκων στην Πλατεία Ελευθερίας, τις απολύσεις εργαζομένων επί 20ετία με συμβάσεις αορίστου χρόνου, την εξύβριση (φασίστα κ.λ.π.) του Προέδρου των Εργαζομένων στον Δήμο, το κάπνισμα μέσα στο Δημαρχείο, την ουσιαστική κατάργηση των εορτασμών για το 2012, την μη παρουσία του Δημάρχου στην εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας στην Πλατεία Αγ.Σοφίας την 19η Μαΐου για την γενοκτονία των ποντίων, μέχρι την «απαγόρευση» της εκδήλωσης του Μίκη Θεοδωράκη στην Πλατεία Αριστοτέλους και τόσα άλλα, είναι φανερό ότι οι αλλαγές στην πόλη μας τους τελευταίους μήνες είναι πολύ μεγάλες… Οι Θεσσαλονικείς πράγματι εμβρόντητοι βρίσκονται μπροστά σε έναν καινούριο «πολιτικό πολιτισμό».

Συνέντευξη στο Χρήστο Τσαλικίδη - aixmira.gr
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign