You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - «Κοροϊδία για τους νέους ο επενδυτικός νόμος»

Τον έντονο προβληματισμό της σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής νέων επιχειρηματιών στον επενδυτικό νόμο (ν. 3908/2011), εκφράζει η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) και ειδικότερα για τη συμμετοχή στο ειδικό καθεστώς επιχειρηματικότητας νέων «που δεν έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους». Εκφράζονται σοβαρές ενστάσεις στον ορισμό του ελάχιστου ύψους επένδυσης των 100.000 ευρώ για πολύ μικρές και των 150.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις.

«Αναρωτιέμαι πόσοι νέοι έχουν την δυνατότητα σήμερα να διαθέτουν αυτό το ποσό ή να μπορούν παράλληλα να λάβουν ανάλογο δάνειο, την στιγμή που όλοι ξέρουμε πως οι τράπεζες έχουν κλείσει τελείως εδώ και μήνες τις στρόφιγγες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μ. Ζορπίδης ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά και με την εξαίρεση δεκάδων επαγγελμάτων από τον επενδυτικό νόμο. «Για ποια τόνωση της επιχειρηματικότητας μιλάμε, όταν η ίδια η Πολιτεία αποκλείει από τον επενδυτικό νόμο χιλιάδες επαγγελματίες που ασχολούνται με το εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών;», τόνισε ο κ. Ζορπίδης.

Επιπλέον, η διοίκηση του ΕΕΘ επισημαίνει πως ο επενδυτικός νόμος αποθαρρύνει την ενασχόληση με την βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό. «Πραγματικά είναι άξιον απορίας γιατί από το καθεστώς των ενισχύσεων αποκλείονται επενδυτικά σχέδια που αφορούν την ίδρυση ή αναβάθμιση ξενοδοχειακών μονάδων, μικρών κατηγοριών. Μήπως πάλι ευνοούνται οι έχοντες και κατέχοντες ή μήπως ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τα μάτια του κόσμου, από την στιγμή που οι όροι για την ένταξη των νέων επιχειρηματιών σε αυτό είναι και απαγορευτική, και αποτρεπτική. Νοιώθω ότι κοροϊδευόμαστε πάλι», υπογράμμισε ο κ. Ζορπίδης.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign