You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Αλλάζει από φέτος η χορήγηση φοιτητικού πάσο - δείτε τις αλλαγές!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αλλάζει τόσο ο τρόπος έκδοσης - διανομής όσο και τα κριτήρια καθορισμού των δικαιούχων του φοιτητικού πάσου. 

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Οι φοιτητές θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους για την χορήγηση του πάσου από το δικτυακό τόπο http://paso.minedu.gov.gr/ , ο οποίος θα ενεργοποιηθεί με την έναρξη της λειτουργίας της υπηρεσίας. Κατόπιν, και αφού εγκριθεί η αίτηση από την οικεία Γραμματεία, θα μπορεί ο φοιτητής να παραλαμβάνει το Δελτίο του από το συγκεκριμένο σημείο παράδοσης, το οποίο θα έχει επιλέξει κατά την υποβολή της αίτησης του. Ως σημεία παράδοσης είναι προκαθορισμένα εμπορικά καταστήματα που έχουν προσδιοριστεί από τον ανάδοχο του έργου. Το τελικό κόστος για την παραλαβή του Δελτίου, μετά την διενέργεια του αντίστοιχου διαγωνισμού, ανέρχεται στα 2.56 ευρώ (συμπ. Φ.Π.Α.) και θα επιβαρύνει τον φοιτητή, ο οποίο όμως δεν θα χρεώνεται για έκδοση φωτογραφιών και την αγορά της παλιάς κάρτας, όπως ίσχυε παλίοτερα σε πολλές περιπτώσεις. Το νέο πάσο θα είναι τύπου πιστωτικης κάρτας, θα πληρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, με ενσωματωμένη την φωτογραφία του δικαιούχου, ειδικό ολόγραμμα ασφαλείας και τα στοιχεία του με λατινικούς χαρακτήρες (για χρήση και στο εξωτερικό). Για την είσοδο στο πληροφοριακό σύστημα οι φοιτητές θα χρησιμοποιούν τα ίδια στοιχεία πιστοποίησης (όνομα χρήστη κ κωδικό) με αυτά της υπηρεσίας Έυδοξος. Αναλυτικές οδηγίες και παραδείγματα μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα της νέας υπηρεσίας.

Οι δικαιούχοι του νέου δελτίου ειδικού εισιτηρίου είναι:

Οι φοιτητές του πρώτου κύκλου σπουδών εφόσον δεν έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη φοίτησης (όπου ν η διάρκεια που προβλέπεται στο ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών).
Οι φοιτητές του δεύτερου κύκλου σπουδών για όσα έτη διαρκεί η φοίτηση τους, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών.
Οι φοιτητές του τρίτου κύκλου σπουδών, για 4 έτη από την ημερομηνίας εγγραφής τους.

Δεν δικαιούνται πάσο οι φοιτητές που έχουν υπερβεί το εικοστό ένατο (29) έτος της ηλικίας τους, την ημέρα υποβολής της αίτησης ή έχουν εισαχθεί με κατατακτήριες εξετάσεις. Επιπλέον, η για οποιονδήποτε λόγο διακοπή της φοιτητικής ιδιότητας συνεπάγεται αυτόματα παύση του δικαιώματος κατοχής του πάσου, το οποίο σε αυτή τη περίπτωση επιστρέφεται στη γραμματεία του οικείου τμήματος.

Κάθε Γραμματεία συνδέεται με το Κέντρικό Πληροφοριακό Σύστημα μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής από την οποίο μπορεί να παρακολουθεί τις αιτήσεις των φοιτητών. []...[]

Τέλος, για την ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα, σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν συνεννόησης με τους συγκοινωνιακούς φορείς (ΟΑΣΑ), παρατείνεται η ισχύς των δελτίων ειδικού εισιτηρίου του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011 ως και την 30η Σεπτεμβρίου 2011.

Οι πρωτοετείς φοιτητές, ως την 30η Σεπτεμβρίου, θα μπορούν να κάνουν χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με τις αντίστοιχες εκπτώσεις, με την επίδειξη της βεβαίωσης εγγραφής στο Τμήμα, την οποίο εκδίδουν οι Γραμματείες και την αστυνομική τους ταυτότητα, εως ότου παραλάβουν το επίσημο Δελτίο τους.

Δείτε το έγγραφο εδώ:

http://eudoxus.gr/files/Anakoinosi_Paso.pdf

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ:

http://paso.minedu.gov.gr/FAQ.aspx
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign