You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Νέο ρεκόρ της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος Νεάπολης-Συκεών

Μεγαλύτερη είναι κάθε φορά η επιτυχία της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος Νεάπολης-Συκεών, αφού και στην πρόσφατη εξόρμηση εθελοντικής αιμοδοσίας δήμος και εθελοντές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό!

Ειδικότερα, και στο πλαίσιο της τακτικής «Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς», που διοργάνωσε για τρίτη φορά φέτος η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής από τις 8 έως και τις 14 Οκτωβρίου, συγκεντρώθηκαν 735 μονάδες αίματος, ενώ έγιναν 11 εγγραφές δωρητών οργάνων σώματος και 7 δωρητών αιμοπεταλίων.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη εξόρμηση τον περασμένο Μάιο, στη διάρκεια της οποίας είχαν συγκεντρωθεί 627 μονάδες αίματος, συγκεντρώθηκαν 108 περισσότερες μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 14,69%. Επίσης, από τις τρεις εξορμήσεις στη διάρκεια του 2011 η Δημοτική Τράπεζα Αίματος ενισχύθηκε συνολικά κατά 2.064 μονάδες αίματος, με το ποσοστό της ετήσιας αύξησης να ανέρχεται σε περίπου 5%.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι το κίνημα του εθελοντισμού στο δήμο Νεάπολης-Συκεών γιγαντώνεται, επιβραβεύοντας την προσπάθεια της δημοτικής αρχής και την έμφαση που δίνει στα ζητήματα υγείας και πρόνοιας, και προωθώντας παράλληλα το μήνυμα της εθελοντικής, κοινωνικής προσφοράς.

Τις θερμές τους ευχαριστίες προς όλους τους εθελοντές και τους συνεργαζόμενους φορείς εκφράζουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης.
«Με αξιοπιστία και υπευθυνότητα πορευόμαστε σταθερά στην εδραίωση του δημοτικού δικτύου κοινωνικής πρόνοιας, υγείας και αλληλεγγύης, έχοντας ως ισχυρούς συμμάχους τους συμπολίτες μας. Η υλοποίηση πολιτικών πολυεπίπεδης στήριξης και φροντίδας των συνανθρώπων μας ήταν και παραμένει προτεραιότητά μας», τονίζουν.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign