You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Ολοκληρώθηκαν οι αποξηλώσεις των τελευταίων εγκαταλελειμμένων περιπτέρων για το 2011

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2011

Ολοκληρώθηκε για το 2011 η επιχείρηση της Αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, για την απελευθέρωση ζωτικού κοινόχρηστου χώρου και την διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών, με την αποξήλωση δύο ακόμη περιπτέρων στα πεζοδρόμια και τους δημόσιους χώρους της πόλης, όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος, Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων κ. Ανδρέας Κουράκης.
Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας, προχώρησαν χθες (Τρίτη) 27 Δεκεμβρίου 2011, στην αποξήλωση δύο περιπτέρων στις οδούς Κωνσταντινουπόλεως 112 και Κρήτης 13 – 15.
Οι δύο αποξηλώσεις -όπως και όσες έχουν προηγηθεί- συνεπάγονται και την οριστική κατάργηση της συγκεκριμένης θέσης του περιπτέρου στις παραπάνω οδούς. Οι υποθέσεις εξετάστηκαν προηγουμένως από την Επιτροπή Περιπτέρων καθώς και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η κατάργηση των θέσεων των εγκαταλειμμένων περιπτέρων, αποφασίστηκε προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση των πεζών και να επιλυθούν τα προβλήματα που προκαλούσε η στενότητα των πεζοδρομίων και η μικρή απόσταση των περιπτέρων από τοίχους παρακείμενων οικοδομών.

Επίσης σε όλες τις περιπτώσεις οι δικαιούχοι των περιπτέρων, είτε απεβίωσαν, είτε αποχώρησαν οικειοθελώς διότι έκριναν τις θέσεις οικονομικά άγονες και μη βιώσιμες.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign