You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - «Το Θωρηκτό Αβέρωφ πρέπει να έρθει στη Θεσσαλονίκη το 2012»

Πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης στη συνάντησή του με το Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας συναντήθηκε στο γραφείο του στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, με το Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η συνεργασία που μπορεί να έχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης με το Γ’ Σώμα για τις εορταστικές εκδηλώσεις του 2012 και αποφασίστηκε να ενταχθεί στο συντονιστικό όργανο της Αντιπεριφέρειας ένας εκπρόσωπος από το στρατό. Παράλληλα αποφασίστηκε όλες οι εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν από το Γ’ Σώμα, όπως οι εκδηλώσεις στα πεδία των μαχών, εκθέσεις με κειμήλια και έγγραφα του στρατού από την πολεμική περίοδο, εκθέσεις που θα φιλοξενηθούν στο Πολεμικό Μουσείο και στο ΤΟΠΣΙ, να ενταχθούν στο πρόγραμμα της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης και να τελούν υπό την αιγίδα της.
Ο κ. Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Στρατηγό για τις εορταστικές εκδηλώσεις του 2012, πρότεινε να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να καταστεί επισκέψιμο για όλους τους πολίτες το Θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ» και ζήτησε τη συμβολή του Στρατηγού προκειμένου να μπορέσει να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας έθεσε στον Στρατηγό το ζήτημα της απόδοσης των χώρων των πρώην στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες και ζήτησε να υπάρξει και από μέρους του η συνδρομή ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθεί η παραχώρησή τους.
Ο Στρατηγός από την πλευρά του, εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεργαστεί πλήρως με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης με σκοπό την αμέριστη συμπαράστασή του στους πολίτες της περιοχής ευθύνης του Σώματος, με όλες του τις δυνάμεις και όπου έχει δικαιοδοσία.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε:
«Υποδέχτηκα τον Στρατηγό και Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού με τον οποίο αποφασίσαμε να συνεργαστούμε στενά, τόσο στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για το 2012, όσο και σε ζητήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του και σχετίζονται με την κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Αποφασίσαμε να ενταχθεί ενεργά το Γ΄ Σώμα στο συντονιστικό για τις εκδηλώσεις του 2012 και παράλληλα να θέσουμε υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, τις δράσεις που θα διεξαχθούν από τον στρατό για αυτό τον σκοπό.
Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησα τη συμβολή του, προκειμένου να μπορέσουμε να φέρουμε στη Θεσσαλονίκη το Θωρηκτό Αβέρωφ, το ζωντανό στρατιωτικό μνημείο εκείνης της περιόδου και να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες της Θεσσαλονίκης να το επισκεφτούν. Ενώ παράλληλα επανέφερα και το ζήτημα της απόδοσης των χώρων των πρώην στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες, ένα ζήτημα το οποίο ακόμα και σήμερα, παρά τις εξαγγελίες του προηγούμενου υπουργού, δεν έχει παρουσιάσει καμία εξέλιξη και ζήτησα τη συνδρομή του στρατηγού, ώστε να προχωρήσει επιτέλους η διαδικασία και σταματήσουν οι χώροι αυτοί να ερημώνουν αναξιοποίητοι.
Ο Στρατηγός εξέφρασε την πρόθεσή του να αναπτύξουμε μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία σε όλα τα ζητήματα που εμπίπτουν στην δικαιοδοσία του και είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε μέσα από τις κοινές μας δράσεις, να αξιοποιήσουμε όλα τα ιστορικά στοιχεία που σχετίζονται με την περίοδο του 2012 και να καταστήσουμε όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης κοινωνούς τους».
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign