You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Ρομποτική και Αερομοντελισμός για παιδιά στο ΝΟΗΣΙΣ

ΝΕΑ εκπαιδευτικά προγράμματα στο ΝΟΗΣΙΣ
Το ΝΟΗΣΙΣ από αρχές της χρονιάς διοργανώνει δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα:

ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνολικά δέκα συναντήσεων, με θέμα τον Αερομοντελισμό, που απευθύνεται σε μαθητές 11 - 14 ετών. Πρόκειται για εργαστηριακό πρόγραμμα κατασκευής αερομοντέλων, όπου τα παιδιά που συμμετέχουν γνωρίζουν τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά τις αρχές της πτήσης και της αεροδυναμικής, μέσω της κατασκευής και δοκιμαστικής πτήσης μοντέλων αεροπλάνων. Με τον τρόπο αυτό οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με την κατασκευή και δοκιμή αρχικά απλών και σταδιακά πιο σύνθετων μοντέλων ελεύθερης πτήσης, που απαιτούν ρυθμίσεις και ελέγχους. Την οργάνωση του περιεχομένου και την εκτέλεση του προγράμματος πραγματοποιούν, στο πλαίσιο της διάδοσης του αεραθλητισμού, οι μηχανικοί - μέλη της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Κανδυλάκης και Aννα Σφέτκου.
Διεξάγεται κάθε Σάββατο από τις 15.30 μέχρι τις 17.00, από 21/1/2011 μέχρι 7/4/2011 (εξαιρούνται το Σάββατο 25/2 και 24/3).

ROBOTIXLAB 1: Κίνηση, Ήχος, Φως
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα τριών συναντήσεων με θέμα την Ρομποτική. Πρόκειται για εργαστηριακό πρόγραμμα βιωματικής μάθησης, στο οποίο μαθητές 10 - 12 ετών έρχονται σε επαφή με την επιστήμη της ρομποτικής κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας πραγματικά ρομπότ. Οι συμμετέχοντες δουλεύουν συνεργατικά μέσω ενός θεματικού σεναρίου προσπαθώντας να επιλύσουν κάποιο πρόβλημα με την χρήση ρομπότ. Ο πρώτος κύκλος RobotixLab 1 έχει θέμα «Ρομποτική κίνηση, ήχος, φως». Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με διεξαγωγή διαγωνισμού ρομποτικού χορού και ράλι. Την οργάνωση του περιεχομένου και την εκτέλεση του προγράμματος πραγματοποιεί ο Μηχανικός Ρομποτικής Αντώνης Κάνουρας. Κάθε Κυριακή από τις 11.30 μέχρι τις 13.00 θα διεξαχθούν 3 κύκλοι: Α΄ κύκλος 15, 22, 29 Ιανουαρίου, Β’ κύκλος 12, 19 Φεβρουαρίου, 4 Μαρτίου, Γ΄ κύκλος 18 Μαρτίου, 1, 8 Απριλίου.

Δείτε το αναλυτικό ενημερωτικό κείμενο εδώ
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign