You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Αντιπροσωπεία του ΑΠΘ συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε, στην Κωνσταντινούπολη, η επίδοση του τιμητικού επιστημονικού τόμου για την εικοσαετή Πατριαρχεία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, «Εις Μαρτύριον τοις Έθνεσι», που εκδόθηκε με τη φροντίδα του Πρυτανικού Συμβουλίου και της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Η εκδήλωση της επίδοσης πραγματοποιήθηκε στην Κοινοτική Αίθουσα Αγίου Νικολάου Νεοχωρίου Βοσπόρου. Στην εκδήλωση συμμετείχε αντιπροσωπεία μελών ΔΕΠ της Θεολογικής Σχολής, με επικεφαλής τον Πρύτανη του Α.Π.Θ., Καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο και τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., Καθηγητή Μιχάλη Τρίτο.

«Η Τελετή της Επίδοσης του τιμητικού τόμου στον Πατριάρχη ήταν μία πολύ συγκινητική εκδήλωση η οποία ενδυνάμωσε έτι περαιτέρω τους, ούτως ή άλλως, στενούς δεσμούς του Α.Π.Θ. με το Οικουμενικό Πατριαρχείο» δήλωσε ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος και επισήμανε «Είχαμε την ευκαιρία, εκτός των άλλων, να αναφερθούμε στη συνεργασία του Α.Π.Θ. με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με αφορμή την ανάληψη από πλευράς Α.Π.Θ. της αποκατάστασης του κτιρίου της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Ένα έργο το οποίο ανέλαβε, ανιδιοτελώς, να εκτελέσει το Α.Π.Θ. ως ελάχιστη προσφορά στη μεγάλη υπόθεση της αναβίωσης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Ένα έργο με τεράστια σημασία τόσο για το γένος όσο και για την Ορθοδοξία».
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign