You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε Μπότσαρη και Βάκχου

Σε νέα κατεδάφιση αυθαίρετου κτίσματος στην περιοχή του Ανατολικού τομέα της πόλης προχώρησαν οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, προκειμένου να απελευθερωθεί ζωτική έκταση που είναι χαρακτηρισμένη ως χώρος παιδικής χαράς.
Συγκεκριμένα, συνεργεία της Αντιδημαρχίας προχώρησαν στην κατεδάφιση του αυθαίρετου και ρυμοτομούμενου κτίσματος στη συμβολή των οδών Μ. Μπότσαρη 83 – Χειμάρας, ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου, για να ακολουθήσει η σύνταξη σχετικής μελέτης για τη συνένωση του συγκεκριμένου οικοπέδου με την υπόλοιπη έκταση παιδικής χαράς και τη διαμόρφωση του χώρου.
Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι κατεδαφίσεις στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού στο πλαίσιο της διάνοιξης βασικών οδών και απελευθέρωσης ζωτικών χώρων για την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, από τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων.
Συγκεκριμένα, συνεργεία της Αντιδημαρχίας ολοκλήρωσαν την κατεδάφιση του ρυμοτομούμενου κτίσματος στη συμβολή των οδών Βάκχου – Ταντάλου καθώς και υπολειμμάτων μεταλλικών κατασκευών και κτίσματος σε δύο όμορα οικόπεδα επί της οδού Βάκχου.
Για το παραπάνω κτίσμα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσης με την καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει εξοφλήσει όλες τις σχετικές υποχρεώσεις του με την καταβολή 876.000 ευρώ μέσω του προγράμματος «Θησέας».
Εκτιμάται πως όταν ολοκληρωθεί η πλήρης απελευθέρωση της συγκεκριμένης οδού θα βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό η κυκλοφορία των οχημάτων και θα διευκολυνθεί η κίνηση των πεζών.

thessnews.gr - Designed by SimplexDesign