You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Με τον υφυπουργό Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Α.Τζιτζικώστας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας του υπουργείου, κ. Νικόλαο Λίτινα, οι οποίοι συνοδεύονταν από το βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ, Άγγελο Κολοκοτρώνη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.
Κατά την συνάντηση ο κ. Τζιτζικώστας έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα της λειτουργίας της σχολής εμπορικού ναυτικού της Μηχανιώνας και ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα τα απαιτούμενα έργα προκειμένου να μπορέσει να συνεχιστεί η λειτουργία της σχολής στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις.
Επιπλέον τον ενημέρωσε για το εγχείρημα της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας και την ανάγκη να συμβάλλει το υπουργείο στην επιτάχυνση των διαδικασιών για τη χωροθέτηση των Ζωνών Λιμένος με τη σύσταση Λιμενικών Ταμείων του δήμου Θεσσαλονίκης και του δήμου Δέλτα, όπως και στην επέκταση της ζώνης Λιμένος του δήμου Θερμαϊκού στην Περαία για να μπορέσει να υπάρξει η παραχώρηση των απαιτούμενων χώρων για την κατασκευή των στάσεων και να προχωρήσουν οι διαδικασίες κατασκευής τους με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Επίσης ο κ. Τζιτζικώστας επανέφερε το θέμα του καθαρισμού του Θερμαϊκού και ενημέρωσε τον Υπουργό για το γεγονός ότι με υπαιτιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν έχει προκηρυχτεί νέος διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου που θα αναλάβει το έργο του καθαρισμού, με αποτέλεσμα από τον Σεπτέμβριο να έχουν ανασταλεί όλες οι ενέργειες για τον καθαρισμό της θάλασσας της Θεσσαλονίκης και ζήτησε να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη μόλυνση στο θαλάσσιο μέτωπο.
Τέλος του έθεσε το ζήτημα του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού της Θεσσαλονίκης, ζητώντας να επανεξεταστεί το καθεστώς της άγονης γραμμής, το οποίο αντί να βοηθήσει, λειτούργησε αποτρεπτικά στη δρομολόγηση πλοίων από τη Θεσσαλονίκη προς τα νησιά του Αιγαίου, έτσι ώστε την επόμενη περίοδο να υπάρξει ενδιαφέρον από πλοιοκτήτριες εταιρίες και να γίνει και πάλι τακτική η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου. Ενώ, ζήτησε και την συνδρομή του υπουργείου στην καθιέρωση της Θεσσαλονίκης ως προορισμού κρουαζιέρας, ενισχύοντας την προσπάθεια που γίνεται από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και τη διοίκηση του ΟΛΘ, για να ενισχυθεί η Θεσσαλονίκη ως τουριστικός προορισμός.
Ο κ. Γεωργιάδης κατέγραψε όλα τα ζητήματα που έθεσε ο κ. Τζιτζικώστας και δήλωσε ότι η πολιτική βούλησή του είναι να ξεπεραστούν όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα το συντομότερο δυνατό και να δοθούν λύσεις, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα την επισκευή των εργαστηρίων της σχολής εμπορικού ναυτικού και τη χωροθέτηση των ζωνών λιμένος για να προχωρήσει άμεσα το εγχείρημα της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας. Επίσης ενημέρωσε ότι το νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ βρίσκεται ήδη στη Βουλή και πως πολύ σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή, βοηθώντας στην ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρας.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε :
« Υποδέχτηκα σήμερα τον Υφυπουργό Ναυτιλίας με τον οποίο είχαμε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση. Τον ενημέρωσα για όλα τα θέματα που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη και βρίσκονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου του, ζητώντας να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που θα μας βοηθήσουν να βρούμε λύσεις.
Η συνέχιση της λειτουργίας της σχολής της Μηχανιώνας στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, είναι ένα αίτημα όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας του δήμου Θερμαϊκού, αλλά ολόκληρης της Θεσσαλονίκης, μια θέση την οποία ασπάστηκε πλήρως και ο Υπουργός. Σε ότι μας αφορά, οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης έχουν κάνει την απαιτούμενη προεργασία και σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, θα επιταχύνουμε τις διαδικασίες για να ξεκινήσει άμεσα η επισκευή των εργαστηρίων σε πρώτη φάση και του συνόλου των εγκαταστάσεων σε δεύτερη για να συνεχιστεί η λειτουργία της σχολής.
Ο κ. Γεωργιάδης στο λίγο χρόνο που έχει αναλάβει τα καθήκοντά του έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δραστήριος και φαίνεται αποφασισμένος να δώσει λύσεις σε όσα ζητήματα του έθεσα και απασχολούν τη Θεσσαλονίκη. Η επίσπευση των διαδικασιών για τις ζώνες λιμένος θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε πιο γρήγορα τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία και να επιχειρήσουμε να εντάξουμε την κατασκευή των στάσεων στο ΕΣΠΑ, ενώ η επανεξέταση του καθεστώτος της άγονης γραμμής θα μας βοηθήσει να άρουμε τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης και να δώσουμε τη δυνατότητα στου πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας να ταξιδεύουν στο Αιγαίο και την Κρήτη χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται μέχρι τον Πειραιά.
Η παρούσα κυβέρνηση, αν και ειδικού σκοπού, πρέπει να έχει ως στόχο να επιλύσει όσα το δυνατόν περισσότερα προβλήματα και σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε η σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό».
Ο κ. Τζιτζικώστας με αφορμή τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη για τη σύσταση αυτόνομου Υπουργείου Ναυτιλίας, επανέφερε το πάγιο αίτημα που έχει καταθέσει για επανασύσταση και αυτόνομη λειτουργία των Υπουργείων Μακεδονίας-Θράκης και Τουρισμού, λέγοντας ότι από την κατάργησή τους δεν έχει υπάρξει κανένα δημοσιονομικό όφελος, ενώ αντίθετα, εκτός από το εθνικό ζήτημα, έχουν προκληθεί επιπλέον πολλές αρρυθμίες και δυσλειτουργίες στους τομείς ευθύνης τους.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign