You Are Here: Home - 1 , ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - 13 εκατ. ευρώ σε 52 επιχειρήσεις - επενδυτές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Με ταχύτητα και υπευθυνότητα ανταποκρίθηκε και αυτή τη φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ενίσχυση επιχειρήσεων που είχαν ήδη ολοκληρώσει επενδύσεις στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου. Έτσι, λίγο πριν εκπνεύσει το 2011, με σχετική απόφαση του ΥΠ.ΟΙ.ΑΝ χορηγήθηκαν στην Περιφέρεια μας 13.000.000,00€ για καταβολή ενισχύσεων που αφορούσαν ενταγμένα έργα στον αναπτυξιακό νόμο Ν.3299/04. 

Η χρηματοδότηση ήταν διαθέσιμη στην Περιφέρεια στις 16/12/2011 και θα έπρεπε στις επόμενες 10 εργάσιμες ημέρες που είχε στη διάθεσή της μέχρι έως το τέλος του έτους, να καταβάλει στους δικαιούχους τα χρήματα, ώστε να χαθούν οι διαθέσιμοι χρηματοδοτικοί πόροι. 

Με υπερπροσπάθεια των στελεχών της Υπηρεσίας καταβλήθηκε το σύνολο της χρηματοδότησης και οι δικαιούχοι (52 επιχειρήσεις) έλαβαν έγκαιρα τα ποσά των επιχορηγήσεων, ώστε να συνεχίσουν την απρόσκοπτα την λειτουργία των επιχειρήσεών τους. 

«Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα μας, οι Υπηρεσίες και τα στελέχη μας ανταποκρίθηκαν με μεγάλη ταχύτητα και συνεχίσαμε αποτελεσματικά, χωρίς κανένα πρόβλημα, μια αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που μόλις περιήλθε σε μας. Είναι αποτέλεσμα της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζουμε το θέμα των επενδύσεων στην Κεντρική Μακεδονίας και της συστηματικής δουλειάς που κάνουμε εδώ και 6 μήνες, οπότε ήρθε η αρμοδιότητα στην αιρετή Περιφέρεια» δήλωσε σχετικά ο αν. Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign