You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Δεύτερο Μνημόνιο και πολυκομματική κυβέρνηση βλέπει ο Δημαράς

Γιάννης Δημαράς: ΟΧΙ στην Υποθήκευση της Ελλάδας, ΟΧΙ στην κλοπή των ονείρων μας, ΝΑΙ στην εξυγίανση του Πολιτικού Συστήματος, ΝΑΙ στην ενδυνάμωση της Δημοκρατίας

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε την Κυριακή, ο Πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, κ. Γιάννης Δημαράς, για τις εργασίες της Συνδιάσκεψης των στελεχών του Κινήματος, με κεντρικό θέμα «Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παν. Ψωμιάδης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Στ. Καλαφάτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στ. Παπαθεμελής, ο Συντονιστής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας των Οικολόγων Πράσινων κ. Κ. Μπύρος, καθώς και ο Συντονιστής της Οργάνωσης της «ΣΠΙΘΑ» Θεσσαλονίκης κ. Γ. Καλκάδης.
Εκ μέρους του Κινήματος, τοποθέτηση μεταξύ άλλων έκαναν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας κ.κ. Γρ. Πέτρου, Γ. Χατζηαθανασίου και Σ. Παπαδημητρίου, τα μέλη της εκτελεστικής Γραμματείας Μακεδονίας κ.κ. Χαρ. Πατρίδας, Π. Λεμπετλής, αλλά και τα στελέχη κ. Β. Τηλλιώρης, κ. Αν. Βαρθολομαίος, κ. Δ. Τζούμας και κ. Παν. Γεωργιάδης.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. Γιάννης Δημαράς ξεκινώντας την ομιλία του ανέφερε ότι η απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης συνιστά μελανό σημείο, στην επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
Συνεχίζοντας, κατέστησε σαφές ότι το βαθύ πολιτικό κατεστημένο εξακολουθεί να συμπεριφέρεται με αλαζονεία απέναντι στους Έλληνες πολίτες και ανερυθρίαστα να δρα με αντιδημοκρατικό τρόπο.
«Η περήφανη πατρίδα μας και ο αδούλωτος λαός μας αντιμετωπίζονται ως πειραματόζωο και θυσιάζονται στο βωμό της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης με συντεταγμένο και μεθοδευμένο σχέδιο», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Δημαράς, δήλωσε πώς τα σκληρά και δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα επεξεργάζονται την μετατροπή των Ελλήνων σε σκλάβους μέσα στην ίδια τους, την πατρίδα. Ενώ, απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση της Εγχώριας, όπως διεμήνυσε, Τρόικας, είπε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Ελλάδας, εξηγώντας ότι, η σωτηρία της Χώρας είναι υπόθεση του Λαού και όχι των Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων.
Αναφορικά με τη στάση του Πρωθυπουργού, ο κ. Δημαράς χρέωσε στον Λουκά Παπαδήμο το ρόλο του υπαλλήλου του Τεχνοκρατισμού και του Διεθνούς Τραπεζικού κατεστημένου.
«Σήμερα, έχουμε έναν Πρωθυπουργό που δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση και μια Κυβέρνηση που στο βάθος της κρύβεται ο μηχανισμός ποδηγέτησης των Ελλήνων», ανέφερε σχετικά με το σχηματισμό και τη νομιμότητα της παρούσας Κυβέρνησης. Και είπε, «η εκχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει, έχει ξεκινήσει όμως και η αντίσταση του Ελληνικού Λαού».
«Η ιστορία και οι κοινωνικές ανάγκες της Χώρας δεν ρωτούν, αλλά επιτάσσουν» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, σχετικά με τη γενικευμένη επιδίωξη σύστασης ενός ενιαίου αντιμνημονιακού μετώπου από τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, εκφράζοντας την καθαρότητα των σκοπών και των προθέσεων του Κινήματος που εκπροσωπεί.
Ο κ. Δημαράς, στην τοποθέτηση του για τις θέσεις του Κινήματος επιχειρηματολόγησε υπέρ της άμεσης απαλλαγής από το Μνημόνιο, της αυστηρής Αναδιάρθρωσης του Δημοσίου Χρέους, της παραμονής στην Ευρωζώνη, της ανάδειξης νέου παραγωγικού μοντέλου με αιχμή του δόρατος την πρωτογενή παραγωγή, της διαφύλαξης των τιμών σε λογικά επίπεδα και της διάλυσης των καρτέλ, της δίκαιης φορολόγησης των πολιτών, της καταγγελίας της Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ για την ευρωπαϊκή μετανάστευση και διακίνηση των προσφύγων, της Απλής Αναλογικής σχετικά με την απαραίτητη τροποποίηση του εκλογικού Νόμου και της κατάργησης του Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών, ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος τους όπως ισχύει και για τους πολίτες.
Ειδικότερα, για το θέμα της Συνδιάσκεψης, ο κ. Δημαράς ανέπτυξε τις πάγιες θέσεις του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ σχετικά με την αναγκαιότητα επείγουσας αναγνώρισης των Ανεξάρτητων Οικονομικών Ζωνών της Χώρας, την αποτροπή της χρήσης του όρου Μακεδονία ή άλλων παράγωγών του, καθώς και την αναπροσαρμογή ενός νέου πλαισίου καλής γειτονίας βάσει της αρχής του ότι, δεν διεκδικούμε τίποτα, αλλά και δεν διαπραγματευόμαστε την παράδοση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Καταλήγοντας στην ομιλία του, ο κ. Δημαράς εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εκλογή μια νέας πολυκομματικής Βουλής, γεγονός που χαρακτήρισε ευτύχημα και ποιοτική ανόρθωση για την Ελληνική Δημοκρατία, ενώ εναντιώθηκε με σφοδρότητα στην πιθανότητα εκλογής μιας μονοκομματικής Κυβέρνησης. «Μην επιτρέψετε να δοθεί η εξουσία στα χέρια ενός κόμματος, ελάτε να αγωνιστούμε και να αποδείξουμε τι σημαίνει Ελληνισμός, τι σημαίνει Ελλάδα, Τώρα είναι η Ώρα», είπε σε θερμό κλίμα,χαρακτηριστικά.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign