You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΑΠΘ: Δείτε τα αποτελέσματα προκήρυξης θέσεων μερικής απασχόλησης για τους φοιτητές

Ύστερα από την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των αιτήσεων για τις θέσεις μερικής απασχόλησης στο Α.Π.Θ. ανακοινώνονται τα αποτελέσματα κατάταξης των υποψηφίων. O αριθμός των αιτήσεων που κατατέθηκαν από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ανήλθε στις 1482.

Η κατάταξη των υποψηφίων προέκυψε βάσει αλγορίθμου στον οποίο συνυπολογίστηκαν, με διαφορετική βαρύτητα, κριτήρια που σχετίζονται με το εισόδημα, οικογενειακό και ατομικό (σε ποσοστό 80%), το έτος σπουδών (σε ποσοστό 15%) και την εργασιακή εμπειρία (σε ποσοστό 5%), ενώ συνεκτιμήθηκαν και κοινωνικά κριτήρια.

Παράλληλα, εισήχθησαν κριτήρια αρνητικής μοριοδότησης για τους φοιτητές που έχουν υπερβεί το προβλεπόμενο έτος σπουδών (ν+2), καθώς και για τους φοιτητές που δεν προσκόμισαν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ωστόσο, τα κριτήρια αυτά δεν έθεσαν τους φοιτητές έκτος λίστας, αλλά τους κατέταξαν στις χαμηλότερες θέσεις.

Ύστερα από ομαδοποίηση των υποψηφίων προέκυψαν τρεις λίστες κατάταξης (για να δείτε τις λίστες κατάταξης επισκεφτείτε το σύνδεσμο http://press.auth.gr/news/wordpress/?p=27805 ) :
1. Ειδικές κατηγορίες (ΑΜΕΑ, αλλοδαποί φοιτητές, φοιτητές που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες) ΕΔΩ
2. Προπτυχιακοί φοιτητές ΕΔΩ
3. Μεταπτυχιακοί φοιτητές-Υποψήφιοι διδάκτορες ΕΔΩ

Στις κατηγορίες των «Προπτυχιακών φοιτητών» και «Μεταπτυχιακών φοιτητών-Υποψήφιων διδακτόρων» εφαρμόστηκαν πρόσθετα κριτήρια που σχετίζονται με το επάγγελμα των γονέων, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή όλων των επαγγελματικών κατηγοριών στην τελική κατάταξη. Τα κριτήρια αυτά δεν εφαρμόστηκαν σε φοιτητές που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες.

Με την προσθήκη των εν λόγω κριτηρίων διαμορφώθηκαν οι ακόλουθες υποκατηγορίες υποψηφίων, οι οποίες μετέχουν στην ενιαία κατάταξη με τα ποσοστά που περιγράφονται στη συνέχεια.

Υποκατηγορίες υποψηφίων Ποσοστό %

AMEA/ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ 4,2
ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ 5,8
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΙ - ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 7,4
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΙ - ΑΓΡΟΤΕΣ/ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 19,2
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΙ - ΜΙΣΘΩΤΟΙ/ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ 38,9
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΙ - ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 11,4
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ - ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 2,5
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ - ΑΓΡΟΤΕΣ/ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 3
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ - ΜΙΣΘΩΤΟΙ/ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ 5,6
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ - ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 2,1

ΣΥΝΟΛΟ 100

Τα ποσοστά εκφράζουν τη συμμετοχή κάθε υποκατηγορίας στο σύνολο των αιτήσεων και εφαρμόζονται αναλογικά για να οριστεί η σειρά προτεραιότητας.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για κάθε 25 φοιτητές που καλούνται για εργασία η κατανομή των θέσεων στις παραπάνω υποκατηγορίες υποψηφίων είναι η έξης:

Υποκατηγορίες υποψηφίων Αριθμός φοιτητών

AMEA/ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ 1
ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ 1
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΙ - ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 2
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΙ - ΑΓΡΟΤΕΣ/ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 5
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΙ - ΜΙΣΘΩΤΟΙ/ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ 9
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΙ - ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 3
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ - ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 1
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ - ΑΓΡΟΤΕΣ/ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 1
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ - ΜΙΣΘΩΤΟΙ/ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ 1
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ - ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 1

ΣΥΝΟΛΟ 25


Οι πρώτοι 25 φοιτητές που θα κληθούν να εργαστούν άμεσα στο Α.Π.Θ., έχουν χαρακτηριστεί με κόκκινο χρώμα στις λίστες κατάταξης και θα ενημερωθούν τηλεφωνικά.

Μετά την κάλυψη των πρώτων 25 θέσεων απασχόλησης ή σε περίπτωση μη ανάληψης κάποιας θέσης, θα καλούνται οι φοιτητές που καταλαμβάνουν τις αμέσως επόμενες θέσεις σε κάθε υποκατηγορία και θα ενημερώνονται τηλεφωνικά. Σε περίπτωση ισοψηφίας, η οποία δηλώνεται με τη χρήση δεκαδικού αριθμού στη σειρά κατάταξης, θα καλούνται οι φοιτητές με βάση τον αύξοντα αριθμό της αίτησής τους.

Οι φοιτητές, πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους, θα πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση, ότι διατηρούν ακόμα τη φοιτητική ιδιότητα και ότι δεν απασχολούνται σε άλλη θέση εργασίας, στον υπεύθυνο του τομέα στον οποίο θα απασχοληθούν.

Οι φοιτητές που είχαν κληρωθεί για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας επεξεργασίας των αιτήσεων, ενσωματώθηκαν με την ίδια διαδικασία στις λίστες κατάταξης.

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να παραλάβουν τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν, μπορούν να απευθυνθούν από 1η Μαρτίου έως και 30 Μαρτίου στο Γραφείο της Κατασκήνωσης Καλάνδρας (Κτίριο Διοίκησης, προέκταση 1ου ορόφου) τις ώρες 10:00-13:00 για την παραλαβή τους. Τα δικαιολογητικά που δε θα ζητηθούν μέχρι το πέρας της προθεσμίας, θα καταστραφούν.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign