You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Ενιαίο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων σε όλο το νομό ζήτησε ο Τζιτζικώστας

Σύσκεψη για τη λειτουργία των φαρμακείων στη Θεσσαλονίκη από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα, για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων στους δήμους της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής, οι αντιδήμαρχοι των δήμων Θεσσαλονίκης κ. Καπόν, Βόλβης κ. Ζωγράφος, Παύλου Μελά κ. Λιλίτσης, Νεάπολης-Συκεών κ. Απατσίδης, Θέρμης κ. Τιτέλης, Ωραιοκάστρου κ. Λαζαρίδης, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Τολίδης και ο Γενικός Διευθυντής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιουφτσίδης, όπως επίσης και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Ο κ. Τζιτζικώστας κατά την εισήγησή του αναφέρθηκε στην ανάγκη να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις εφημερίες των φαρμακείων το συντομότερο δυνατό. Όλοι οι συμμετέχοντες χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του κ. Τζιτζικώστα να συγκαλέσει την σύσκεψη ώστε να υπάρξει μία ενιαία στάση από όλους τους δήμους της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης στο συγκεκριμένο ζήτημα. Η απόφαση που λήφθηκε ομόφωνα είναι η δέσμευση όλων των δήμων να αποστείλουν στο Φαρμακευτικό Σύλλογο όπως οφείλουν βάσει του Καλλικράτη, έως τις 30 Ιανουαρίου τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τόσο για τον καθορισμό κοινού ωραρίου λειτουργίας για τα φαρμακεία σε όλους τους δήμους, με εξαίρεση τους δήμους που έχουν τουριστική δραστηριότητα κατά τους θερινούς μήνες, όσο και για το ποσοστό των φαρμακείων που θα εφημερεύουν και θα διανυκτερεύουν σε κάθε δήμο, όπως προβλέπεται από το άρθρο 34 του νόμου 3852. Στη συνέχεια ο Φαρμακευτικός Σύλλογος θα καταθέσει τους πίνακες εφημεριών προς επικύρωση στον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε :

«Κατανοώντας τη σοβαρότητα του ζητήματος και στο πλαίσιο των μητροπολιτικών μας αρμοδιοτήτων, συγκάλεσα σε σύσκεψη όλους τους δήμους για να βρούμε μια λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη λειτουργία των φαρμακείων. Ζήτησα από όλους τους δήμους να συναποφασίσουμε και να τηρήσουμε ένα ενιαίο ωράριο λειτουργίας σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης, για να αποφύγουμε μπερδέματα και επικαλύψεις από δήμο σε δήμο. Η πρόταση αυτή έγινε ομόφωνα δεκτή από όλους τους δήμους και τον φαρμακευτικό σύλλογο και με απόλυτη συνεργασία δρομολογήσαμε τις επόμενες κινήσεις μας. Μέχρι τις 30 Ιανουαρίου όλοι οι δήμοι θα έχουν αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων για το κοινό ωράριο λειτουργίας, ο φαρμακευτικός σύλλογος θα καταρτίσει τους πίνακες των φαρμακείων τους οποίους και θα επικυρώσουμε άμεσα ως Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, καθώς αυτή είναι και η μοναδική αρμοδιότητα που έχουμε στο συγκεκριμένο θέμα, έτσι ώστε να δοθεί οριστικά λύση».


thessnews.gr - Designed by SimplexDesign