You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Συνεχίζει τις δράσεις κοινωνικής προσφοράς η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΝΕΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Νέες πρωτοβουλίες και δράσεις που στοχεύουν στην ανακούφιση των άπορων πολιτών και νοικοκυριών που πλήττονται από την οικονομική κρίση, αλλά και κατά τόπους δράσεις στα έξι Δημοτικές Κοινότητες και σε περιοχές της πόλης που έχουν ανάγκη από στήριξη, αναλαμβάνει από τις αρχές του νέου έτους, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη.
Στο πλαίσιο αυτό ο θεσμός του Κοινωνικού Παντοπωλείου από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και για το τρέχον εξάμηνο εξυπηρετεί νέους δικαιούχους, άλλες 200 οικογένειες της Θεσσαλονίκης, που επελέγησαν βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων από τη διαπαραταξιακή Επιτροπή της Κοινωνικής Πολιτικής.
Υπό σύσταση είναι επίσης η Τράπεζα Ρούχων και Τροφίμων (στην οδό Μοναστηρίου 53-55) για την ενίσχυση ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Ήδη στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας το τελευταίο δίμηνο συγκεντρώθηκαν από επιχειρήσεις και ιδιώτες, σημαντικές ποσότητες ειδών ρουχισμού και διατροφής (όσπρια, ζυμαρικά, λάδι, κονσέρβες, φρούτα και γλυκά) που διανεμήθηκαν παραμονές Πρωτοχρονιάς (29 Δεκεμβρίου 2011) σε 370 άπορες οικογένειες. Με τη συμβολή, εξάλλου, της Δημοτικής Αστυνομίας εξασφαλίστηκε μέσω εταιρίας καυσίμων, ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης για τον Ξενώνα Προσφύγων στην οδό Σιατίστης.
Σε συνεργασία πάντα με τις έξι Δημοτικές Κοινότητες, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, θα προχωρήσει στην εκ νέου συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Σημαντική είναι επίσης, η συμβολή του Δήμου Θεσσαλονίκης στα συσσίτια προς τους άπορους συμπολίτες μας. Περίπου 700 άτομα συμμετείχαν στο γεύμα που διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο την παραμονή των Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου 2011). Οι υπόλοιπες 300 μερίδες –από τις 1.000 συνολικά που είχαν προβλεφτεί- δόθηκαν στο ορφανοτροφείο «Μέλισσα», στο ορφανοτροφείο των Γιαννιτσών και σε άτομα της τρίτης ηλικίας μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Με αφετηρία το γεύμα αγάπης που διοργανώθηκε παραμονές των Χριστουγέννων, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, βρίσκεται σε συζητήσεις με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ώστε με τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης να πραγματοποιείται ανάλογη προσφορά προς τους άπορους συμπολίτες μας κάθε Κυριακή.
«Αφενός ενισχύουμε τις ήδη υπάρχουσες δομές, αφετέρου δημιουργούμε νέες υπηρεσίες και λαμβάνουμε πρωτοβουλίες όπου χρειάζεται, ώστε ο Δήμος να αποτελέσει κοινωνικό και ουσιαστικό ανάχωμα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία με προοπτική τη δημιουργία χώρων παροχής συσσιτίου σε περιοχές όπου διαπιστώνεται ανάγκη» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Καλυψώ Γούλα.
Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες της προς ιδιώτες, επιχειρήσεις, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου για κοινωνικές δράσεις, και ευχήθηκε το παράδειγμα τους να ακολουθήσουν και άλλοι συμπολίτες μας, καθώς επίσης και φορείς και σύλλογοι όπως η «Πανελλήνια Λέσχη Φιλάθλων Ηρακλή» που πρόσφερε 100 συσσίτια υπέρ των απόρων, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign