You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Εξορμήσεις για την πάταξη του παραεμπορίου στο κέντρο της πόλης (φωτό)

ΝΕΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΡΟΤΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Περίπου χίλια ζευγάρια αθλητικών παπουτσιών, επώνυμης πολυεθνικής εταιρίας, και άλλα είδη όπως φορτιστές, μπαταρίες κινητής τηλεφωνίας και ρολόγια, όλα προϊόντα απομίμησης, κατασχέθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία στο πλαίσιο νέων εξορμήσεων που διενήργησε στην περιοχή της Ροτόντας και του Λευκού Πύργου για την πάταξη του παραεμπορίου.
Με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου των “σεντονιών” στο ιστορικό κέντρο, άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας (Υ.Μ.Ε.Τ.) πραγματοποίησαν δύο νέες εξορμήσεις. Συγκεκριμένα:
- την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, το απόγευμα, διενεργήθηκε έλεγχος στο πλακόστρωτο της Παραλίας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Λευκού Πύργου, όπου έγιναν συνολικά επτά κατασχέσεις σε βάρος παράνομων μικροπωλητών. Οι κατασχέσεις αφορούσαν διακόσια ζεύγη αθλητικών παπουτσιών, απομιμήσεις της γνωστής εταιρίας NIKE.
- την Παρασκευή, στις 13 Ιανουαρίου το μεσημέρι, διενεργήθηκε έλεγχος στην ευρύτερη περιοχή της Ροτόντα. Πιο συγκεκριμένα, έγιναν εξήντα κατασχέσεις απομιμητικών προϊόντων σε βάρος παράνομων μικροπωλητών, οι οποίες αφορούσαν περί τα οκτακόσια ζεύγη αθλητικών παπουτσιών, απομιμήσεις της γνωστής εταιρίας NIKE, φορτιστές και μπαταρίες κινητής τηλεφωνίας καθώς και παλιά ρολόγια.
Τα προϊόντα «μαϊμού» μεταφέρθηκαν με απορριμματόφορο όχημα στις αποθήκες του Δήμου, όπου σήμερα, Δευτέρα, στις 16 Ιανουαρίου το πρωί καταστράφηκαν, όπως προβλέπεται από τον σχετικό κανονισμό, στο σπαστήρα του Δήμου.
«Η προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου του παρεμπορίου συνεχίζεται με καθημερινές επιχειρήσεις που περιγράφηκαν, στο πλαίσιο μας προσπάθειας η οποία έχει ξεκινήσει από καιρό και θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα.
Επανέλαβε την έκκλησή της προς τους πολίτες-καταναλωτές να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια και να μην αγοράζουν προϊόντα απομίμησης, διότι εκτός από το αναμφισβήτητο γεγονός της κάκιστης ποιότητας είναι προφανώς και επικίνδυνα για την υγεία τους (όπως γυαλιά ηλίου, καλλυντικά κ.τ.λ).

Φωτογραφίες από την καταστροφή ειδών παραεμπορίου:






thessnews.gr - Designed by SimplexDesign