You Are Here: Home - 1 , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΧΑΝΘ: Αυλαία ανοίγει και πάλι η... «Αυλαία»


Το νέο-ανεγερθέν ιστορικό θέατρο "Αυλαία", ανακαινισμένο, με χωρητικότητα 200-220 θεατές, ανοίγει και πάλι την... αυλαία του με τη θεατρική παράσταση «Ο Ιβάν και τα σκυλιά».

Να θυμίσουμε ότι το θέατρο είχε καταστραφεί στις 22 Σεπτεμβρίου του 2005, από πυρκαγιά που ξέσπασε στο χώρο. Η ανακαίνιση στοίχισε 1.500.000 ευρώ, ποσό που εξασφαλίστηκε από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού, του Ευρωπαικού Ταμείου Στήριξης, σειράς χορηγιών και δωρεών. Ακόμα και συναυλίες, θεσμικές διοργανώσεις, όπως το Φεστιβάλ Τραγουδιού κ.ά., προσέφεραν τα έσοδά τους για την ανακατασκευή του αποτεφρωμένου θεάτρου.

Ο Ιβάν και τα σκυλιά» η πρώτη παράσταση

Η παράσταση που θα φιλοξενείται στο νέο θέατρο «Αυλαία», από τις 5 Ιανουαρίου και για δέκα παραστάσεις (ως τις 15 Ιανουαρίου), είναι το έργου της Βρετανίδας Χάτι Νέιλορ «Ο Ιβάν και τα σκυλιά», μια ιστορία επιβίωσης που ζωντανεύει στους ζοφερούς δρόμους της Μόσχας στη δεκαετία του 1990 μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Οικονόμου και το ρόλο του Ιβάν ερμηνεύει ο Άρης Σερβετάλης.

Οι παραστάσεις θα δίνονται καθημερινά (εκτός Δευτέρας) στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 19.30 και τα εισιτήρια στοιχίζουν 15 ευρώ.

Ακολουθούν οι εξής παραστάσεις

"Οι έμποροι των εθνών" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπατζή και συμπαραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και της ομάδας θεάτρου ΟΠΕΡΑ (από 25 Ιανουαρίου ως τις 12 Φεβρουαρίου).

"Γράμμα σ' ένα παιδί" της Μάρως Μπουρδάκου (βασισμένο στο μυθιστόρημα της Οριάνα Φαλάτσι "Γράμμα σ’ ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ") σε σκηνοθεσία Μάνου Πετούση με τη Ζέτα Δούκα (από τις 17 Φεβρουαρίου ως τις 12 Μαρτίου).

"Η Φιλονικία" του Μαριβώ, σε σκηνοθεσία Κορίνας Βασιλειάδου (από 23 Φεβρουαρίου - 18 Μαρτίου).

"Κόκκινο" του Τζον Λόγκαν, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, με τον ίδιο και τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο (από τις 15 Μαρτίου ως τις 15 Απριλίου) .

Επίσης, για μετά το Πάσχα προγραμματίζεται να φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη η παράσταση του έργου "Ιδιωτικές ζωές" του Νοέλ Κάουαρντ, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, ενώ από τις 5 Φεβρουαρίου ως το τέλος της σεζόν θα παίζεται κάθε Κυριακή, στις 11 το πρωί, η παράσταση για παιδιά "Ένας δεινόσαυρος στο μπαλκόνι μου" του Σάκη Σερέφα, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καρακάντζα.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign