You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - «Είναι αδιανόητη η μεταφορά των αεροσκαφών δασοπυρόσβεσης από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα»

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα κατά την τελετή παραλαβής της διοίκησης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Γʼ Σώμα Στρατού (12/1/2012)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας παραβρέθηκε σήμερα στην τελετή παραλαβής της διοίκησης της μονάδας NRF στο Γʼ Σώμα Στρατού. Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με την επικείμενη μεταφορά της 383ης Μοίρας αεροσκαφών δασοπυρόσβεσης από την 113 Πτέρυγα Μάχης στην Αθήνα, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε :

«Θεωρώ αδιανόητη και εκτός κάθε λογικής, οποιαδήποτε συζήτηση για τη μεταφορά των αεροσκαφών δασοπυρόσβεσης από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Αν η κυβέρνηση επαναφέρει αυτό το ζήτημα θα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχτεί την αντίδραση όλης της κοινωνίας της βόρειας Ελλάδας, μακριά από κόμματα και παρατάξεις.
Μια τέτοια ενέργεια θα θέσει σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο την προστασία των δασικών μας εκτάσεων από φυσικές καταστροφές και παράλληλα θα τις μετατρέψει σε εύκολη λεία για αυτούς που κάθε χρόνο προσπαθούν να τις κάψουν και να τις μετατρέψουν σε νέα οικόπεδα.
Αντί για τη μεταφορά μιας μονάδας που θα αποδυναμώσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα ολόκληρης της βόρειας Ελλάδας, θέλουμε πολιτικές και αποφάσεις που θα ενισχύσουν τη θωράκιση μας και για το λόγο αυτό τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επιδιώξω συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου για να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη».
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign