You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του Παραρτήματος του Α’ Γυμνασίου

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την χρηματοδότηση αποκατάστασης και επανάχρησης του εγκαταλειμμένου διατηρητέου κτιρίου που είναι γνωστό ως Παράρτημα του Α’ Γυμνασίου Αρρένων στην οδό Β. Όλγας.
Η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί παρέμβαση της Αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, για την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της σχολικής στέγης στην πόλη της Θεσσαλονίκης Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, κατατέθηκε στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013 και εντάσσεται στον άξονα των υποδομών Εκπαίδευσης.
Ο προϋπολογισμός του έργου αποκατάστασης του παρατήματος του Α’ Γυμνασίου Αρρένων Θεσσαλονίκης, ανέρχεται σε 2.550.000 ευρώ και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ. Με την υλοποίηση του αναμένεται να ανακουφίσει το έντονο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι μαθητές της περιοχής.
«Με στόχο να εξασφαλίσουμε επιπλέον σχολική στέγη και να εξαλείψουμε τη διπλοβάρδια που αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα στην πόλη μας, υλοποιούμε το σχεδιασμό μας για την κατασκευή σχολικών μονάδων με χρηματοδότηση από κοινοτικά προγράμματα. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα εγκριθούν και άλλες ανάλογες προτάσεις που θα δώσουν ανάσα στο πρόβλημα», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης
Κτίστηκε το 1899 για κατοικία και για πολλά χρόνια αποτέλεσε παράρτημα του Α’ Γυμνασίου Αρρένων Θεσσαλονίκης το οποίο είναι επίσης διατηρητέο και βρίσκεται στο ίδιο οικόπεδο.
Εκτός από την αποκατάσταση των εσωτερικών χώρων προβλέπονται εργασίες πρασίνου στον αύλειο χώρο, ενώ στη νέα χρήση του κτιρίου περιλαμβάνονται επεμβάσεις ώστε να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα των ΑμεΑ χωρίς να θίγεται ο χαρακτήρας του κτιρίου ως «διατηρητέο».


(Φωτογραφία του παραρτήματος του Α’ Γυμνασίου Αρρένων στην οδό Β. Όλγας)
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign