You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Η ανακοίνωση του Δήμου για τη διακοπή της συνεδρίασης από τους συμβασιούχους

ΔΙΕΚΟΠΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Από τη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Διεκόπη πριν από λίγο η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν πρώην εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης με οκτάμηνες συμβάσεις, οι οποίες έληξαν αυτοδικαίως όπως προβλέπεται από το νόμο, προέβησαν σε κατάληψη της Αίθουσας Συνεδριάσεων του Σώματος.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, κήρυξε τη λύση της συνεδρίασης, τονίζοντας πως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν μπορούν να συνεδριάζουν υπό καθεστώς πίεσης και απόπειρας για κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας του Σώματος, απ’ όποιον κι αν αυτή προέρχεται. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν συνεδριάζουν υπό την αίρεση και τον προκαθορισμό της ψήφου τους.
Επισήμανε, δε, ότι ειδικά στη σημερινή σκληρή για τους εργαζόμενους και τους ανέργους πραγματικότητα, οι δημοκρατικοί θεσμοί πρέπει να παραμείνουν αλώβητοι και να ενισχυθούν, προκειμένου να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στη διασφάλιση του βιοτικού επιπέδου των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων. Υπογράμμισε, επίσης, πως πρέπει να λαμβάνονται δημοκρατικά όλες οι αποφάσεις που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και το έργο της Διοίκησης του Δήμου. Κάλεσε, τέλος, όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην επιτρέψουν τη συνέχιση τέτοιων φαινομένων.
Ο Δήμαρχος, η Διοίκηση και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης έχουν αποδείξει κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου την προσήλωσή τους στις δημοκρατικές αρχές, παραχωρώντας το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου σε εργαζόμενους και κοινωνικές ομάδες που θέτουν με δημοκρατικό τρόπο τα αιτήματά τους, καθιστώντας έτσι το Δημαρχείο και το Δημοτικό Συμβούλιο φιλόξενη εστία για κάθε πολίτη.


thessnews.gr - Designed by SimplexDesign