You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Εθελοντική αιμοδοσία στο ΑΠΘ

Η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Α.Π.Θ. θεωρεί ως κύριο στόχο της την καλλιέργεια ενός πολιτισμού κοινωνικής αλληλεγγύης στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να διευρυνθεί η δραστηριότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας πέραν των καθιερωμένων φθινοπωρινών και εαρινών ημερών Εθελοντικής Αιμοδοσίας. 

Σύμφωνα με την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Α.Π.Θ. «Το αίμα είναι ένα πολύτιμο αγαθό το οποίο έχουμε όλοι μας, το χρειαζόμαστε όλοι μας και δεν πωλείται. Η Εθελοντική Αιμοδοσία δεν κοστίζει παρά μόνο λίγα λεπτά από τον προσωπικό μας χρόνο και μόνο μέσω αυτής μπορούμε να έχουμε το αίμα. 

Οι ανάγκες στη χώρα μας είναι πάνω από 600.000 μονάδες αίματος, κάθε χρόνο. Αν το 10% του ενεργού πληθυσμού γίνει τακτικός αιμοδότης, δίνει δηλαδή 2-3 φορές κάθε χρόνο αίμα, θα είναι δυνατή η ουσιαστική κάλυψη των αναγκών μας. 

Η Πανεπιστημιακή κοινότητα έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τη διαδικασία αυτή. Το ακαδημαϊκό περιβάλλον προάγει την κριτική σκέψη, την κοινωνική αλληλεγγύη, τη δράση χωρίς υστεροβουλία. Με την ουσιαστική συμμετοχή μας στην αιμοδοσία στέλνουμε και ένα συμβολικό μήνυμα αντίστασης και αλληλεγγύης!!!!». 

Ως νέα ημερομηνία αιμοδοσίας ορίστηκε η Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 από τις 09:00 με 12:30, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign