You Are Here: Home - 1 , ΑΘΛΗΤΙΚΑ - Σσσσσς... αρχίζει

Λίγες μόνο ώρες απέμειναν για τη στιγμή που ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περίμενε. Τα δύο μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού στερεώματος, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζονται να μπουν στην αρένα του επιβλητικού Γουέμπλεϊ με φόντο το τέταρτο κύπελλο Πρωταθλητριών (Τσάμπιονς Λιγκ) της ιστορίας τους. Λιονέλ Μέσι ή Γουέιν Ρούνεϊ, Ράιαν Γκιγκς ή Τσάβι Ερνάντεθ; Το ερώτημα θ’ απαντηθεί σήμερα το βράδυ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτος θα είναι ο πλέον ενδιαφέρον τελικός των τελευταίων χρόνων, για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στον κόσμο.

Η μεγάλη αναμέτρηση έχει αρχίσει λίγο... νωρίτερα απ’ ότι οι περισσότεροι περίμεναν, και το χεράκι του σ’ αυτό έβαλε ο «καλός στρατιώτης» Ράιαν Γκιγκς. Το ίδιο μάλιστα χεράκι ακούμπησε κάπου... που δεν έπρεπε ν’ ακουμπήσει, και συγκεκριμένα σε παίκτρια γνωστού ριάλιτο σόου, με αποτέλεσμα να βάλει φωτιά τόσο στη σχέση του με τη σύζυγό του, όσο και στ’ αποδυτήρια των «κόκκινων διαβόλων». Την υπεράσπιση του «κατηγορουμένου» Ράιαν, ανέλαβε τις τελευταίες μέρες, η «γριά αλεπού» Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που δίνει μάχη με το λάτρη της σκανδαλολογίας αγγλικό Τύπο, για να διατηρήσει την ηρεμία στην ομάδα του. Το ποσοστό της επιτυχίας του, θα το έχουμε μάθει πιθανότατα λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Ώρα για εκδίκηση (;)
Οι μνήμες του 2009 θα ήταν αδύνατο να σβήσουν για τον Ράιαν Γκιγκς και την παρέα του, όταν και είχαν χάσει στον τελικό της Ρώμης με 2-0, αντιμέτωποι και πάλι με τους Καταλανούς. Αυτός ίσως είναι και ο μεγαλύτερος εχθρός για την «αρμάδα» του Πέπε Γκουαρντιόλα. Το επιπλέον κίνητρο που θα έχουν στη σημερινή γιορτή του ποδοσφαίρου οι «κόκκινοι διάβολοι». Από μόνο του ωστός αυτό δεν είναι αρκετό και καλύτερα απ’ όλους το γνωρίζει ο Φέργκιουσον. Αυτή η ομάδα πραγματικό «play station» θέλει ιδιαίτερη μαεστρία για ν’ αντιμετωπιστεί, την οποία οι μοναδικοί που πιθανότατα διαθέτουν είναι απ’ τη μία μεριά ο «special one» Ζοσέ Μουρίνιο, κι απ’ την άλλη ο σημερινός της αντίπαλος, Σερ Άλεξ. Αυτό άλλωστε που υποστηρίζουν οι περισσότεροι απ’ την αρχή της χρονιάς είναι πως αν υπάρχει μία ομάδα στον κόσμο που μπορεί να κοντράρει αυτή τη στιγμή τους «μπλαουγκράνα», αυτή είναι η Μάντσεστερ. Όχι τόσο λόγω ρόστερ συνολικά, όσο συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών προσωπικοτήτων, προπονητή και φυσικά φανέλας.

Κι επειδή μία...special αναμέτρηση χρίζει κι ενός special γηπέδου, αυτή δε θα μπορούσε να μη διεξαχθεί στο θρυλικό Γουέπλεϊ του Λονδίνου. Ένα γήπεδο 86.000 θέσεων όπου και οι δύο ομάδες κατέκτησαν το πρώτο κύπελλο πρωταθλητριών της ιστορίας τους. Οι μεν Άγγλοι το 1968 απέναντι στη Μπενφίκα (4-1), ενώ οι Ισπανοί το 1992, απέναντι στη Σαμπντόρια (1-0). Αμφότεροι δεν το πέτυχαν στην παράταση! Αν θα έχουμε repeat ή όχι στο «extra time» όπως θα το πουν και στο Χάιντ Παρκ εφόσον χρειαστεί, θα κάνουμε λίγες ώρες υπομονή για να το μάθουμε. Αμφιβάλλει μήπως κανείς πως δεν αξίζει;


thessnews.gr - Designed by SimplexDesign