You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Χιλιάδες στην ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στην Αριστοτέλους (δειτε φωτογραφίες)

Χιλιάδες ήταν οι Θεσσαλονικείς που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους, το απόγευμα της Πέμπτης, για να παρακολουθήσουν την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος ξεκίνησε με τη φράση: «Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας τα νιάτα της Ελλάδας, που ξεχύθηκαν στις πλατείες, από το Σύνταγμα ώς τον Λευκό Πύργο».

Ο Μίκης Θεοδωράκης "φώναξε" ένα ηχηρό "όχι" στο νέο Μνημόνιο, υπενθύμισε τη φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου, που αναφερόμενος στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, τον είχε χαρακτηρίσει "ζων μνημείο" και αναρωτήθηκε: "Λέτε να με βγάλουν κι εμένα στο σφυρί; Φανταστείτε να με πουλήσουν και να βρεθώ σαν... γιουσουφάκι στο χαρέμι του πασά Γιουνκέρ ή του βεζύρη Ολι Ρεν". Με ανάλογο ύφος απάντησε και στους επικριτές του, που του καταλογίζουν διάφορα λόγω ηλικίας και σημείωσε: "Πιθανώς να έχω Αλτσχάιμερ -όπως ισχυρίζονται μερικοί- και γι' αυτό ίσως νιώθω την ανάγκη να πάρω τη μαγκούρα μου και να πάω εκεί, στη φωλιά του λύκου, που συνεδριάζουν τα νέα μας αφεντικά, για να τους δείξω ποιοι είναι οι αληθινοί Ελληνες".

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Κ. Ζουράρις και οι καθηγητές Γιώργος Κασιμάτης, Νότης Μαριάς και Νίκος Παρασκευόπουλος. Το «παρών» έδωσαν η Βούλα Πατουλίδου, ο Στέλιος Παπαθεμελής, ο Π. Ψωμιάδης, η Πόπη Μοσκώφ και το πρόγραμμα έκλεισε με συναυλία του Μανώλη Μητσιά.







thessnews.gr - Designed by SimplexDesign