You Are Here: Home - 1 , ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο

Με μία πράσινη μη αναμενόμενη απώλεια του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα πέρασε από τη Βουλή με συνολικά 155 "ναι", 138 "όχι", 5 "παρών" και 2 απουσίες.


«Ναι» από Αθανασιάδη - «όχι» από Κουρουμπλή

Ναι στο Μεσοπρόθεσμο από τον μέχρι στιγμής αναποφάσιστο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αλέκο Αθανασιάδη που δήλωσε πως: "Αντιλαμβάνεται το κρίσιμο της ψηφοφορίας". 

«Δεν μπορώ να δεχθώ τον ωμό εκβιασμό από την Ευρώπη. Δεν μπορώ να δεχθώ το επιχείρημα ότι εάν ψηφίσουμε το μεσοπρόθεσμο, θα βγούμε από την κρίση. Αναγνωρίζω στον κ. Βενιζέλο ότι ανέλαβε την πιο καυτή πατάτα», δήλωσε από τη πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κουρουμπλής από το βήμα της Βουλής, αφήνοντας να εννοηθεί πως διαφωνεί απόλυτα με το περιεχόμενο του μεσοπρόθεσμου και κατέληξε: «Πάρε ένα σβόλο Μήτρο και διώξε εκείνα τα σκυλιά που μου χαλούν το φύτρο».

«Ναι» και ανεξαρτητοποίηση της Έλσας Παπαδημητρίου 

Τον δρόμο της εξόδου από τη Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να ακολουθήσει τελικά η βουλευτής Αργολίδας Έλσα Παπαδημητρίου, ανακοινώνοντας ότι θα υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο.

«Η έντιμη πορεία μου, μου δίνει το δικαίωμα να μην εθελοτυφλώ και να μην στρουθοκαμηλίζω. Το όχι, δεν μπορεί να συνοδεύεται από το ναι μεν αλλά. Το παρών είναι πράξη Πόντιου Πιλάτου. Το όχι υπό όρους δεν είναι στη λογική μου. Ναι λοιπόν κι εύχομαι να μην με απογοητεύσετε. Θέλω να υπάρξει έστω και με μία ψήφο η σπορά της ελπίδας για συναινετική πορεία προς τα εμπρός», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης ότι αν το μεσοπρόθεσμο είναι μια λύση καλή η κακή «θα δείξει. Είναι όμως απαραίτητη όπως με διαβεβαιώνουν οι δικές μου επαφές. Αν υπήρχε μία εναλλακτική λύση θα την ακολουθούσα με σημαία, αλλά δυστυχώς για το κόμμα για τη χώρα μου δεν υπάρχει άλλη λύση... Kαταψήφισα το μνημόνιο με μία δυσκολία ακολουθώντας την κομματική γραμμή στην χάραξη της οποίας ουδέποτε κλήθηκα να συμμετέχω. Το ότι το μνημόνιο απέτυχε δεν είναι επιβράβευση του όχι σας κύριοι της ΝΔ, είναι επειδή δεν υλοποιήθηκε παρά μόνο στο 25% των προβλέψεών του και στο εύκολο κομμάτι, το φορομπηχτικό και αδιέξοδο όπως απεδείχθη. Αλλά σας ερωτώ. Θα ήταν ίδια η χειρότερα τα πράγματα αν είχαμε προστρέξει να βοηθήσουμε την αμήχανη και ανίκανη κυβέρνηση;» και κατέληξε: «Εύχομαι κύριοι της κυβέρνησης να μην με απογοητεύσετε». 
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign