You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Ανακοίνωση του Δήμου για τους βανδαλισμούς στο Μνημείο Εβραϊκού Ολοκαυτώματος

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα τις απαράδεκτες ενέργειες βανδαλισμού του Μνημείου του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας, που σημειώθηκαν την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν υπηρετούν ούτε τις αρχές της Δημοκρατίας ούτε την ειρηνική συνύπαρξη των πολιτών ούτε όμως και το συμφέρον της πόλης.

Η Θεσσαλονίκη, κοιτίδα της μεγαλύτερης και πιο δραστήριας ανά την Ευρώπη εβραϊκής κοινότητας, μέχρι τα τραγικά συμβάντα της Γερμανικής Κατοχής κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και του Ολοκαυτώματος, που είχε ως συνέπεια να χαθούν 50.000 Θεσσαλονικείς Εβραίοι στα κρεματόρια, οφείλει τιμή και σεβασμό στα χαμένα τέκνα της, που συνεισέφεραν, όπως και κάθε άλλος πολίτης, στη ζωή της πόλης σε όλα τα επίπεδα.

«Οι Θεσσαλονικείς, στη συντριπτική πλειονότητά τους, καταδικάζουν τέτοιου είδους ενέργειες και πρακτικές και δεν υποκύπτουν σε ατυχείς προσπάθειες να δυναμιτιστεί η κοινωνική ειρήνη και σταθερότητα. Ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας της Θεσσαλονίκης είναι ο άυλος πλούτος της και το ανεκμετάλλευτο κεφάλαιό της, που, εφόσον αξιοποιηθεί σωστά, με σεβασμό και εκτίμηση, θα προσφέρει στην πόλη διέξοδο προς την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έσπευσε άμεσα να αποκαταστήσει το Μνημείο στην αρχική του κατάσταση φροντίζοντας για τον καθαρισμό του. Σημειώνεται, πως την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 και ώρα έξι το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση τιμής για τους επιζήσαντες ομήρους των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, τιμώντας για πρώτη φορά με την ανώτατη τιμητική διάκριση της πόλης τριάντα μέλη της εβραϊκής κοινότητας και ένα της ορθόδοξης χριστιανικής κοινότητας που επέζησαν της θηριωδίας.

δελτίο τύπου
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign