You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Επίδειξη... ισχύος από τα ΜΑΤ στη σημερινή φοιτητική πορεία

Συμπλοκές και επεισόδια εξελίχθηκαν λίγο πριν στο κέντρο της πόλης μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της πορείας των φοιτητικών συλλόγων. 

Όλα ξεκίνησαν όταν μερίδα φοιτητών προσπάθησε να ανεβάσει ένα πανό στο κτήριο του Τεχνικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών στο thessnews.gr, που συμμετείχαν στην πορεία, κατά τη διάρκεια της ανάρτησης του πανό, έπεσε ένα μπουκαλάκι με νερό από το κτίριο, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι φοιτητές ως αντίβαρο για να ανεβάσουν το πανό. Εκείνη τη στιγμή τα ΜΑΤ, που ακολουθούσαν καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας τους φοιτητές, τους έκαναν κυριολεκτικά και αναίτια "ντου". Ακολούθησε εκτεταμένη χρήση χημικών, ξύλο, υβριστικά σχόλια και κλεφτοπόλεμος των αστυνομικών κατά των φοιτητών. 

Νωρίτερα οι φοιτητές "εισέβαλαν" στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και στο 1055FM και διάβασαν ένα κείμενο με τα αιτήματά τους, ενώ έσπασαν και κάμερα της Τράπεζας Πειραιώς και της Εμπορικής Τράπεζας στην Αγγελάκη.

Η πορεία κατέληξε στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Αριστοτέλους, όπου αυτή τη στιγμή βρίσκονται συγκεντρωμένοι μερίδα φοιτητών, οι οποίοι μοιράζοντας υλικό καθώς και με συνεχείς αναγγελίες/καταγγελίες μέσω μικροφώνων, καλούν τον κόσμο σε πορεία στις 6.30. Παράλληλα με τη φοιτητική πορεία, την ίδια ώρα έχει κανονιστεί πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων.

thessnews.gr - Designed by SimplexDesign