You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Όχι στην εφεδρεία λέει το Πρυτανικό Συμβούλιο ΑΠΘ

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Α.Π.Θ. συντασσόμενο με την έκκληση του Προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων, που πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο στις 23-9-2011, προς το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, για εξαίρεση του τομέα των ΑΕΙ από την εργασιακή εφεδρεία, επισημαίνει ότι για το Α.Π.Θ. η εφεδρεία είναι αδύνατο να εφαρμοστεί, γιατί μια τέτοια ενέργεια θα οδηγήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σε αδυναμία λειτουργίας, με δεδομένο το γεγονός ότι ήδη λειτουργεί με μειωμένο κατά 54% περίπου του απαιτούμενου προσωπικού σε διοικητικούς και ΙΔΑΧ.

Επίσης, το Πρυτανικό Συμβούλιο του Α.Π.Θ., λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην αρχή του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, αποφάσισε να προτείνει στις Μονοτμηματικές Σχολές και Τμήματα του Πανεπιστημίου να αντιμετωπίσουν τα θέματα των εξετάσεων και της έναρξης των μαθημάτων κατά τις ιδιαίτερές τους ανάγκες.

Να σημειωθεί ότι το Πρυτανικό Συμβούλιο του Α.Π.Θ. υιοθετεί την ομόφωνη απόφαση της έκτακτης Συνόδου των Πρυτάνεων αναφορικά με την επανεξέταση του τρόπου έκδοσης και χορήγησης του ειδικού εισιτηρίου δεδομένου ότι τα ΑΕΙ διαθέτουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία ώστε να αναλάβουν, με δική τους ευθύνη, την έκδοση και τη διανομή των πάσο με μικρότερο κόστος για τους φοιτητές, σε συνεργασία με το «ΕΥΔΟΞΟΣ».

thessnews.gr - Designed by SimplexDesign