You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Ενημερωτική εκδήλωση «Η Οικονομική ύφεση 2008-2009» στο ΑΠΘ

Κρίση «δημιουργικής καταστροφής» ή συστημική κρίση; Βιομηχανική παραγωγή, ανεργία, διεθνές εμπόριο και χρηματιστήρια στη σημερινή κρίση και στη Μεγάλη Ύφεση του Μεσοπολέμου. Η νομισματική και η δημοσιονομική πολιτική τότε και τώρα. Πλήρης απασχόληση: το κράτος ως «εργοδότης εσχάτης ανάγκης». Παγκόσμια οικονομική κρίση ή κρίση των προηγμένων χωρών; Η στρατηγική διαφωνία ΗΠΑ-Ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Το σχίσμα «Βορρά»-«Νότου» στο εσωτερικό της Ευρωζώνης είναι τα ζητήματα που θα αναλυθούν από τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ., Γιώργο Δουράκη, στην εκδήλωση, με τίτλο: «Η οικονομική ύφεση “2008-2009"». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 και ώρες 19.00 με 21.00.

Πρόκειται για τη δεύτερη ομιλία που εντάσσεται στη σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων για την πανεπιστημιακή κοινότητα και το κοινό, με θέμα «Παγκόσμια Οικονομική Κρίση και Οικονομικές Πολιτικές». Η σειρά απαρτίζεται από 5 εβδομαδιαίες ομιλίες από τον Επίκ. Καθηγητή Γ.Δουράκη και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και ώρες 19:00 με 21:00, στο Αμφιθέατρο ΙΙΙ του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του Α.Π.Θ.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Επιτροπή Πολιτιστικής Πολιτικής του Α.Π.Θ. Στόχος της Επιτροπής είναι η δημιουργία μιας γέφυρας επικοινωνίας ανάμεσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, με επίκεντρο πάντα τον φοιτητή.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign