You Are Here: Home - 1 , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - 46α ΔΗΜΗΤΡΙΑ: Yasmeen Godder “Storm End Come” στο ΚΘΒΕ

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στις 21.00

Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΥΠ.ΠΟ.Τ «Θεσσαλονίκη – Σταυροδρόμι Πολιτισμών 2011»

Στο Storm End Come οι χορευτές δοκιμάζουν να ταξιδέψουν στα σκοτεινά μονοπάτια του υποσυνείδητου. Η παράσταση συνιστά στην πραγματικότητα, μια εξερεύνηση του εαυτού, η οποία μοιραία, εμπεριέχει το φόβο της ανυπαρξίας ή και της μεταμόρφωσης σε κάποιον άλλον. Η γοητεία αλλά και ο πανικός που συνοδεύουν μια πιθανή μεταμόρφωση και τα υπαρξιακά διλήμματα που τίθενται οδηγούν σε καταστάσεις «έκθεσης» και καθιστούν το θεατή μάρτυρα-συμμέτοχο ιδιωτικών στιγμών του άλλου. Μια σειρά από σκηνές που εξερευνούν το ζωώδες στον άνθρωπο επιχειρούν να συμβάλλουν στην επίμονη προσπάθεια προσδιορισμού της ταυτότητας, προσωπικής και συλλογικής.

Η δημιουργία αυτή της Yasmeen Godder και του συνεργάτη της Itzik Giuli, προχωρά παραπέρα την εξερεύνηση του ανθρώπινου υποσυνείδητου, επενδύοντας στις δυνατότητες της κίνησης με ένταση που κόβει την ανάσα. Πρόκειται για μια σκληρή και συναρπαστική σωματική καλλιγραφία συναισθημάτων και παρορμήσεων.

Η ισραηλινή χορογράφος Yasmeen Godder έχει στο ενεργητικό της οκτώ δουλειές, η τελευταία εκ των οποίων είναι το Storm End Come. Οι παραστάσεις της έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικά φεστιβάλ και έχουν αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία. Όπως σημειώνει ο Ori J. Lenkinski στην εφημερίδα Τhe Jerusalem Post (23.2.2011), «η Υasmeen Godder χτύπησε το χώρο του ισραηλινού χορού σαν ανεμοστρόβιλος. (...) Η προσέγγισή της άλλαξε τη σύγχρονη αντίληψη πολλών καλλιτεχνών για την τέχνη της χορογραφίας. Άνοιξε το δρόμο για την εξερεύνηση των εκφράσεων του προσώπου, της φωνής αλλά και ενός νέου κινησιολογικού λεξιλογίου».

Τιμές εισιτηρίων 15€,10€, 5€ (ειδικές κατηγορίες)
Πληροφορίες-Κρατήσεις: Βασιλικό Θέατρο , Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Ώρες λειτουργίας ταμείων:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 9.30 π.μ-9.30 μ.μ

Τηλ. κρατήσεων: 2315 200200
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign