You Are Here: Home - 1 , ΑΘΛΗΤΙΚΑ - Το ασκί του Αιόλου άνοιξε στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ποινική δίωξη σε συνολικά 85 άτομα, όλων όσων δηλαδή εμπλέκονται στο σκάνδαλο που ταράζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ασκήθηκε από την εισαγγελέα, κ. Παπανδρέου. Ανάμεσά τους ο ισχυρός άνδρας της Καβάλας Μάκης Ψωμιάδης, καθώς και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Οι δέκα που έχουν συλληφθεί είναι οι Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος Ολυμπιακού Βόλου), Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος Καβάλας), Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος Ηλιούπολης), Νίκος Χάλκος (πρώην πρόεδρος Ηλιούπολης), Νίκος Παντέλης (προπονητής), Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), Θανάσης Ντότσης (μάνατζερ ομάδας), Ανδρέας Δημόπουλος (μπουκ), Βασίλης Καρακούλιας (μπουκ) και Νίκος Ζαμάνης (επιχειρηματίας).

Οι πέντε που αναζητούνται είναι οι Μάκης Ψωμιάδης (ισχυρός άνδρας Καβάλας), Γιάννης Παπακώστας (προπονητής), Μιχάλης Νικολόπουλος του Παναγιώτη (μπουκ και κάτοικος Θεσσαλονίκης), Γιάννης Παπαδόπουλος του Στυλιανού (υπάλληλος ΕΠΟ και κάτοικος Βύρωνα) και Βασίλης Γεωρτσιάκος του Στυλιανού (μπουκ και κάτοικος Βύρωνα).

Η ακριβής ιδιότητα των τριών τελευταίων δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί (φημολογείται πως ένας εκ των τριών είναι υπάλληλος της ΕΠΟ). Ένας εκ των πέντε προαναφερθέντων βρίσκεται στην Αυστρία. Τα ονόματα δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από άδεια που έδωσε η εισαγγελέας κ. Παπανδρέου, η οποία πρόσθεσε πως ακόμη δεν μπορεί να κάνει το ίδιο για τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Οι υπόλοιποι 70 θα κληθούν κατευθείαν στην κύρια ανάκριση, καθώς δεν κρίθηκε σκόπιμο να συλληφθούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Οι κατηγορίες τις οποίες απήγγειλε ο εισαγγελέας προϊστάμενος ποινικής δίωξης, Δημήτρης Πιέρος, είναι οι εξής:

- εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)

- διέθυνση εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)

- απάτη κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια, με οφέλη και ζημίες άνω των 15.000 ευρώ (κακούργημα)

- εκβίαση με απειλή βλάβης και επαγγέλματος του εξαναγκαζόμενου κατ΄εξάκολούθηση, κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια (κακούργημα)

- νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ΄επάγγελμα, συνήθεια και κατ΄εξακολούθηση (κακούργημα)

- δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα

- παράνομο στοιχηματισμό κατ΄εξακολούθηση

- συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό κατ΄εξακλούθηση

- ηθική αυτουργία για δύο τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις

- παράνομη οπλοκατοχή
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign