You Are Here: Home - 1 , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΥΤΗ «ΚΑΝΕ ΑΛΜΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΘΟΡΑ»

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ - «ΚΑΝΕ ΑΛΜΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΘΟΡΑ»

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ, η Πειραματική Σκηνή της Τέχνης και το τμήμα θεάτρου του Α.Π.Θ., θα παρουσιάσουν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, ένα θεατρικό και ποιητικό αφιέρωμα, στον Οδυσσέα Ελύτη, στα πλαίσια των 46ων «Δημητρίων».

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την γέννηση του νομπελίστα Έλληνα ποιητή, επιχειρεί μιαν πολυφωνική προσέγγιση στο έργο «Μαρία Νεφέλη», από τους ηθοποιούς της Πειραματικής Σκηνής Έφη Σταμούλη και Δημήτρη Ναζίρη σε συνεργασία με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ. Αντωνία Βισβίκη, Ελισάβετ Καρακασίδου, Νάγια Καρακώστα, Θανάση Κριτσάκη, Νικόλα Νικητάκη, Ματίνα Παγουλάτου, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Νίκο Ράμμο, Κώστα Ραμπαβίλα, Σίσσυ Σαμαροπούλου, Χρυσούλα Φλαμπούτογλου, Δημήτρη Φουρλή, Δήμητρα Χαϊνά και Δημήτρη Χατζηθεοδοσίου.

Η μουσική που θα ακουστεί στη διάρκεια του αφιερώματος είναι του Κώστα Βόμβολου, η κινησιολογία της Στέλλας Μιχαηλίδου, η σκηνογραφική επιμέλεια της Λίλας Καρακώστα και η σκηνοθετική επιμέλεια του Νικηφόρου Παπανδρέου.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις dimitria.thessaloniki.gr, pirskini.gr και thea.auth.gr


thessnews.gr - Designed by SimplexDesign