You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κάλεσμα στους Γάλλους επιχειρηματίες για συνεργασία με το ΑΠΘ

«Ευκαιρίες επενδύσεων και προοπτικές ανάπτυξης εν μέσω κρίσης» ήταν ο τίτλος του Συνεδρίου που διοργανώθηκε από το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Παρισιού και πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011, στο Παρίσι.

Στο Συνέδριο συμμετείχε, ως προσκεκλημένος ομιλητής, ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος. Στην εισήγησή του, με τίτλο «Έρευνα και Επιχειρηματικότητα», αναφέρθηκε στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο που χρειάζεται σήμερα η χώρα καθώς και στο πως αυτό μπορεί να ενισχυθεί μέσα από την έρευνα που διενεργείται στα πανεπιστήμια και την καινοτομία που παράγεται σε αυτά.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις δυνατότητες μεταφοράς των αποτελεσμάτων της έρευνας και της καινοτομίας στην πραγματική οικονομία και τη σύνδεση των πανεπιστημίων με την κοινωνία.

«Ο ρόλος των πανεπιστημίων» υποστήριξε ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. «είναι να παράγουν την ‘πρώτη ύλη’ και να διαδίδουν τη νέα γνώση. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να μετατρέψουν την ‘πρώτη ύλη’ σε προϊόντα και υπηρεσίες προς όφελος της κοινωνίας. Η Πολιτεία οφείλει, μέσα από ένα οργανωμένο κράτος να θέτει κανόνες ώστε η διαδικασία μετατροπής της καινοτόμας ιδέας σε αγαθά και υπηρεσίες να γίνεται μέσω ενός συστήματος δίκαιου και επωφελούς προς το δημόσιο συμφέρον».

Ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. τόνισε ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο διαθέτει την πληρέστερη ακαδημαϊκή συγκρότηση στην Ελλάδα καθώς έχει 42 Τμήματα, 250 εργαστήρια και 48 θεματικά δίκτυα έρευνας και είναι σε θέση να συμβάλει θετικά στο νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας. Κάλεσε, τέλος, τους Γάλλους επιχειρηματίες να εμπιστευτούν το Α.Π.Θ. προκειμένου να του αναθέσουν ερευνητικά έργα τα οποία έχουν σχέση με τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign