You Are Here: Home - 1 , ΑΘΛΗΤΙΚΑ - Ποδηλατική... «απόδραση» από το Γεντί Κουλέ

H πιο θεαματική απόδραση όλων των εποχών θα γίνει από τις φυλακές του Γεντί Κουλέ στη Θεσσαλονίκη, 16 Οκτώβρίου.

Οι κρατούμενοι, με τα ειδικά τους ποδήλατα και την προστατευτική τους στολή, θα δώσουν αγώνα με τον χρόνο, σε μια κατάβαση προς την ελευθερία.

Η κατάβαση τους θα περάσει από τα τείχη του Επταπυργίου και μέσα από πετρόχτιστα καλντερίμια της Άνω Πόλης θα καταλήξει στην Πλατεία Δικαστηρίων, μετά την Αρχαία Ρωμαική Αγορά.

Απροσπέλαστα ιστορικά σοκάκια, αρχαία μνημεία και απότομα σκαλοπάτια θα οδηγήσουν τους ποδηλάτες στην πιο γρήγορη και θεαματική απόδραση όλων των εποχών.

Μην τη χάσετε!

Yedi Κule Runaway - Thessaloniki Urban DownHill
www.yedidh.gr

Διοργάνωση: Αντιδημαρχία Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών Δήμου Θεσσαλονίκης και BikeRespect



Τα σημεία της διαδρομής του αγώνα Yedi Kule Runaway / Απόδραση από το Γεντί Κουλέ:




Χαιρετισμός Δημάρχου Θεσσαλονίκης

Λίγες δράσεις έχουν το προνόμιο να συνδυάζουν τόσο πολλά. Ο αθλητισμός, η οικολογική ευαισθησία, οι ιστορικές αναφορές, η ιδεολογική και συναισθηματική φόρτιση μιας απόδρασης, και κυρίως ο δυναμισμός και η ορμή μιας νεανικής πρωτοβουλίας συναντιούνται στον 1ο Αγώνα Κατάβασης τύπου Downtown, το «Γεντί Κουλέ Runaway», που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Νεολαίας, Εθελοντισμού και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Υποδεχόμαστε την ομάδα ποδηλατών BikeRespect που ξεκινά από τον τόπο μιας ιστορικής φυλακής για να μας παρασύρει σε νέες διαδρομές, σε μια φυγή συμβολική αλλά μια διαδρομή πραγματική. Οι ποδηλάτες μας καλούν να ανακαλύψουμε την εναλλακτική μετακίνηση στην πόλη αλλά και να εξερευνήσουμε το αστικό τοπίο με το ρυθμό και την ταχύτητα ενός σύγχρονου περιηγητή, σ’ έναν αγώνα με το χρόνο, σε μια θεαματική κατάβαση, σε μια εναλλακτική γιορτή.

Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης



thessnews.gr - Designed by SimplexDesign