You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Ο Λευκός Πύργος σήμερα γίνεται... ροζ!

Η πλατεία Αριστοτέλους, ο Λευκός Πύργος και η Καμάρα θα φωταγωγηθούν σε ροζ χρώμα απόψε, στο πλαίσιο εκστρατείας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώς Γούλα, απόψε στις 8.30 τα φώτα θα ανάψουν σε χρώμα ροζ στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Η εκστρατεία της «Ροζ Κορδέλας» αφορά στην ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού η οποία διοργανώνεται παγκοσμίως κάθε Οκτώβριο και εντάσσεται στο πρόγραμμα φωταγώγησης Εμβληματικών Κτιρίων-Μνημείων σε ροζ χρώμα που διοργανώνεται από μεγάλη εταιρεία καλλυντικών και έχει στόχο την ταχύτερη και ευρύτερη διάδοση της γνώσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2000 μέχρι σήμερα στη διάρκεια της «Εκστρατείας της Ροζ Κορδέλας» έχουν φωταγωγηθεί πάνω από 200 κτίρια-ορόσημα σε όλο τον κόσμο, όπως η Πύλη του Βρανδεμβούργου στη Γερμανία, οι καταρράκτες του Νιαγάρα στον Καναδά, η “Nan Pu Bridge” στην Κίνα, το “Empire State Building” στη Ν. Υόρκη και το “Museum of Fine Arts” στη Βοστώνη των ΗΠΑ κ.ά.

Στην Ελλάδα, ταυτόχρονα με την Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, θα φωταγωγηθούν το Ενετικό Φρούριο Κούλε στο Ηράκλειο, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο και η Πλατεία Σπιανάδα στην Κέρκυρα.

thessnews.gr - Designed by SimplexDesign