You Are Here: Home - ΑΠΟΨΕΙΣ - H Eθνική ομάδα κουρτίνα του… ελληνικού κατεστημένου

Γράφει ο Γιώργος Φραδελάκης

Δεν νομίζω πως υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας που να μη χάρηκε με την τεράστια επιτυχία της Εθνικής ομάδας, να συμμετάσχει για τρίτη διαδοχική φορά στην τελική φάση του Euro και για τέταρτη σε μία μεγάλη διοργάνωση (συμπεριλαμβανομένου του Mουντιάλ). Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότεροι και κάποιοι άλλοι ίσως για… δικούς τους λόγους αλλά η ουσία παραμένει η ίδια. Η «επίσημη αγαπημένη» μας έκανε να ξεχαστούμε -έστω και για λίγο- από τον κυκεώνα των καθημερινών προβλημάτων και να σχηματιστεί στο πρόσωπό μας ένα τεράστιο χαμόγελο. Αυτό που με τόσο βάναυσο τρόπο έκοψαν από εκατομμύρια πρόσωπα πρωτίστως μία ανίκανη κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους δανειστές μας.

Βέβαια δεν ήταν και λίγο αυτό που πέτυχε. Με τα όσα μπορεί να καταλογίσαμε σ’ αυτή την ομάδα κατά καιρούς, για το ποδόσφαιρο που έπαιζε, για τη μη ανανέωσή της (όταν ακόμα δεν είχε γίνει) για τις επιλογές του πρώην, Ότο Ρεχάγκελ και τόσα άλλα που κατά καιρούς ακούστηκαν, αυτή συνέχισε εκεί, ακάθεκτη να μας κάνει περήφανους. Σαν φίλαθλους αλλά κυρίως σαν Έλληνες.

Όσο για το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στη Γεωργία, μπορεί να δυσκολεύτηκε και να χρειάστηκε την καθοριστική βοήθεια της τύχης (στο πρώτο γκολ του Φωτάκη) αλλά τελικά πήρε αυτό που άξιζε απέναντι σε μία πολύ μαχητική ομάδα, όσο κι αν ο τεχνικός της την καταδίκασε με την επιλογή του να ολοκληρώσει τις αλλαγές του απ’ το65’! Οπότε θα ήταν μάλλον… άδικο να μην πούμε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Τιμούρ Κετσπάγια και να μην αποδοθεί και σ’ αυτόν ένα έστω ελάχιστο μερίδιο «ευθύνης» για το γεγονός ότι εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή μας στα τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας το επόμενο καλοκαίρι.

Δεν είναι πάντως δυνατό να περάσει στα ψιλά η τακτική που τεχνηέντως κάποιοι χρησιμοποίησαν για να άρουν σκανδαλωδώς τις αποφάσεις κατά Λεβαδειακού και -κυρίως- Αστέρα Τρίπολης. Γιατί χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής μιλάμε για ένα δίχως προηγούμενο σκάναδαλο που δείχνει ότι όποια -υποτιθέμενη- προσπάθεια γίνεται για εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι υποκριτική κι εστιάζεται μόνο στα «εύκολα» θύματα». Έτσι, για πούμε ότι κάτι κάναμε κι εμείς. Αρκεί να θυμιθούμε την απόφαση που δεν επιτρέπει σε Λάρισα και Πανσερραϊκό να συμμετάσχουν στη φετινή Σούπερ Λιγκ, αφού ομάδα που βάσει της περσινής βαθμολογίας είχε υποβιβαστεί, δε μπορεί για οποιοδήποτε λόγο να παραμείνει στην κατηγορία. Μάλλον η ομάδα της Τρίπολης, ανήκει σ’ έναν άλλο… ανώτερο Θεό.

Και αν πρόσεξε κανείς τα πρωτοσέλιδα της ακριβώς επόμενης μέρας, θ’ αντιληφθεί ότι… μάλλον πέτυχαν το στόχο τους οι «κύριοι» αυτοί. Όσο για την πολυπόθητη «κάθαρση», η Εθνική να ‘ναι καλά, να κρύψει σαν μία ωραίοτατη κουρτίνα και τα επόμενα μαγειρέματά τους…


thessnews.gr - Designed by SimplexDesign