You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - 11ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ελληνικής Γλώσσας και Ορθογραφίας

Συνεχίζεται για 11η χρονιά ο διαγωνισμός Ελληνικής Γλώσσας και Ορθογραφίας για μαθητές της Τρίτης Γυμνασίου

Η μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων διαγωνισμών για την ορθή χρήση της νεοελληνικής γλώσσας είναι ο κύριος λόγος που μας ενθαρρύνει να προχωρήσουμε στην προκήρυξή του, ενός γλωσσικού παιχνιδιού που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου.Ως εκπαιδευτικοί αισθανόμαστε την ανάγκη να συμβάλλουμε στη γλωσσική εκπαίδευση των παιδιών μας και θέλουμε να σταθούμε αρωγοί στο έργο των συναδέλφων.
Συμμετέχουν αποκλειστικά μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης Γυμνασίου δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων όλης της χώρας. Απαιτείται βεβαίωση από τον/την διευθυντή/διευθύντρια ταχυδρομικά, με fax ή με email στις διευθύνσεις που αναγράφονται παρακάτω.
Κάθε Γυμνάσιο μπορεί να αντιπροσωπευθεί από ένα μαθητή ή μαθήτρια από κάθε τμήμα της Γ΄ τάξης.
Οι ερωτήσεις που υποβάλλονται στους μαθητές/μαθήτριες σχετίζονται με τη γραμματική αναγνώριση της λέξης που τους δίνεται κάθε φορά, με την ετυμολογία, την ορθογραφία, τη σημασία της και την ένταξή της σε μια περίοδο. Η λέξη θέμα καθορίζεται με κλήρωση (επιλέγεται από κληρωτίδα από τον ίδιο τον διαγωνιζόμενο). Οι απαντήσεις δίνονται μέσα σε τρία (3) λεπτά προφορικά και με αναγραφή της λέξης στον πίνακα. Η ορθογραφία της λέξης είναι σύμφωνη μ’ αυτή της Νεοελληνικής Γραμματικής που διδάσκεται στο σχολείο.
Οι διαγωνιζόμενοι αξιολογούνται από Επιτροπή Εκπαιδευτικών, οι αποφάσεις της οποίας είναι οριστικές και αποτελείται από τους: Αλεξάνδρα Αρώνη, Μελίνα Γυλού, Ελένη Δασκαλοπούλου, Πέτρος Μπέσπαρης, Μαρία Σώη-Χατζηελευθερίου, Γιάννης Τζαννής και Ελένη Χειμάρα.
Οι τρείς πρώτοι θα λάβουν οικονομικά έπαθλα με την εξής σειρά:
1ο βραβείο: 500 ευρώ
2ο βραβείο: 300 ευρώ
3ο βραβείο: 200 ευρώ

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής και από ένα αντίτυπο του βιβλίου
«Αλέξανδρος ο Μέγας. Η εκστρατεία στην Ασία 334-323 π.Χ.».
Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται στην αίθουσα του διαγωνισμού στις 10:00 π.μ. το αργότερο και να δηλώσουν εγκαίρως την παρουσία τους στα μέλη της επιτροπής αποδεικνύοντας την ταυτότητά τους ( με ταυτότητα, πάσο ή βεβαίωση του σχολείου τους).
Για λόγους διευκόλυνσης, οι υποψήφιοι διαγωνιζόμενοι που έρχονται από μακρινές περιοχές, θα εξεταστούν πρώτοι.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 10:30, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27 και Αλεξάνδρου Σβώλου με τη συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, τους Φίλους του Ιδρύματος «Μέγας Αλέξανδρος» και την υποστήριξη του Ομίλου Σκραμπλ Θεσσαλονίκης.
Σας παρακαλούμε η ανακοίνωση των ονομάτων των μαθητών σας να μας κοινοποιηθεί ταχυδρομικώς μέχρι 30 Νοεμβρίου 2011, στην διεύθυνση:

Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη
(Για το διαγωνισμό Ορθογραφίας)
Εθνικής Αμύνης 27 – 546 21
Θεσσαλονίκη

Μπορείτε να αποστείλετε fax στο: 2310 221066 με την ένδειξη «Για το Διαγωνισμό Ορθογραφίας» μέχρι 30 Νοεμβρίου 2011.

Επίσης , η αίτησή σας μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: k.vogdanos@thessaloniki.gr
Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Βόγδανος, Υπεύθυνος Γραφείου Εκδηλώσεων 2310 374808

thessnews.gr - Designed by SimplexDesign