You Are Here: Home - 1 , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - 17η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών στο δήμο Νεάπολης -Συκεών

Το ατέλειωτο μουσικό της ταξίδι συνεχίζει η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών, την οποία διοργανώνει για 17η συνεχή χρονιά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, και ειδικότερα η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού και το Δημοτικό Ωδείο Συκεών. Και φέτος εκατοντάδες χορωδοί από 20 χορωδίες ενώνουν την αγάπη τους για τη μουσική, παρουσιάζοντας κλασικά, εκκλησιαστικά και επετειακά έργα σπουδαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών, και προκαλώντας αγαλλίαση και ελπίδα στις καρδιές όλων μας ενόψει και των άγιων ημερών των Χριστουγέννων.

Η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τα Σαββατοκύριακα 26-27 Νοεμβρίου και 3- 4 Δεκεμβρίου, θα φιλοξενηθεί στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρ.Φεραίου και Μεγάρων), οι μουσικές παραστάσεις θα αρχίζουν στις 6 το απόγευμα και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Στόχος της θεσμικής εκδήλωσης, όπως επισημαίνουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο πρόεδρος της ΔΚΕΚΠΠ Ιωάννης Δαλάτσης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Αλέξανδρος Χρυσάφης, είναι να αναδείξει και να τιμήσει την καλλιτεχνική προσφορά των χορωδιακών σχημάτων της χώρας μας. Ο θεσμός αυτός αποτελεί σταθμό στα δρώμενα της πόλης, καθώς δίνει πνοή σε περιόδους κοινωνικής και πολιτιστικής κρίσης, φέρνοντας ταυτόχρονα στο προσκήνιο την ιδιαίτερη χορωδιακή μουσική.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign