You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση του ΑΠΘ στη μνήμη του καθηγητή Μουλλά

Ο Τομέας Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών του Α.Π.Θ. οργανώνει από 3 έως 6 Νοεμβρίου 2011 την ΙΓ’ Διεθνή Επιστημονική Συνάντησή του, με τίτλο:
«Νεοελληνική λογοτεχνία και κριτική από τον Διαφωτισμό έως σήμερα»

Η Επιστημονική Συνάντηση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και διαπρεπούς νεοελληνιστή Παν. Μουλλά (1935-2010), ο οποίος δίδαξε στη Φιλοσοφική Σχολή και στον Τομέα Μ.Ν.Ε.Σ. επί ένα τέταρτον αιώνος (1977-2002), αφήνοντας πίσω του μεγάλη πνευματική κληρονομιά-παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενιές φιλολόγων.

Η εναρκτήρια συνεδρίαση της Συνάντησης που θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου στην αίθουσα τελετών του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής θα συμπεριλαμβάνει μικρό αναμνηστικό αφιέρωμα, με σύντομες καταθέσεις ανθρώπων που γνώρισαν από κοντά τον Παν. Μουλλά, όπως και προβολή φιλμ (15′), με αναφορές σε σημαντικές στιγμές της ζωής και του έργου του τιμωμένου.

Οι εργασίες τις επόμενες ημέρες, από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου, θα διεξαχθούν σε παράλληλες συνεδρίες στα δύο αντικριστά αμφιθέατρα του νέου κτιρίου της Επιτροπής Ερευνών.

Η συνάντηση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω livestreaming στην ακόλουθη ιστοσελίδα όπου υπάρχει αναρτημένο και το πρόγραμμα του συνεδρίου: http://www.lit.auth.gr/node/1195

Χώρος: Αίθουσα Τελετών Παλαιάς Φιλοσοφικής & αμφιθέατρο ΙΙ και αμφιθέατρο ΙΙΙ (ΚΕΔΕΑ) 3ης Σεπτεμβρίου
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign