You Are Here: Home - 1 , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - «Διανυκτέρευση στο Μουσείο» - Μια μοναδική νυχτερινή εμπειρία για τα παιδιά

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – «Sleepover»
Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2011

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία, το πρόγραμμα «Διανυκτέρευση στο Μουσείο» – «Sleepover», που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού. Πρόκειται για μία από τις πλέον σύγχρονες μουσειολογικές πρακτικές, σε διεθνές επίπεδο, στα πλαίσια της οποίας τα παιδιά ζουν μία μοναδική νυχτερινή εμπειρία μέσα στα μουσεία της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας παράλληλα σε εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε το Μάιο του 2011, συνεχίζεται μέσα στο δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου. Προηγήθηκαν διανυκτερεύσεις στο Ολυμπιακό Μουσείο, στο Αρχαιολογικό και το Πολεμικό Μουσείο, καθώς και στο Μουσείο Σιδηροδρόμων. Η δράση συνεχίζεται, με δύο ακόμη ενότητες:

02/12 Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
02/12 Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα
02/12 Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο

16/12 Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
16/12 Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
16/12 Μουσείο Φωτογραφίας

Τα παιδιά που θα πάρουν μέρος, πρέπει να είναι από 8 έως 12 ετών. Εξαίρεση αποτελεί η διανυκτέρευση στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, όπου η ηλικιακή ομάδα, πρέπει να συμπεριλαμβάνει παιδιά από 10 έως 12 ετών.
Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 19.00 μ.μ. και ολοκληρώνεται το πρωί την επόμενης ημέρας. Τα παιδιά ξεναγούνται στους χώρους των Μουσείων και παίρνουν μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα, με την συμμετοχή εξειδικευμένου προσωπικού.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, προσφέρονται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης βραδινά σνακ και πρωινό, οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα.
Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους : υπνόσακο, μαξιλάρι, φακό, παντόφλες, ζεστά και άνετα ρούχα.
Οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και θα υπογράψουν Υπεύθυνη Δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους στην δράση.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη και με την συμμετοχή των βρεφονηπιοκόμων και των νηπιαγωγών, από τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού, στο τηλέφωνο 2310280328, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

- Για τις Δράσεις στις 02/12 : από την Δευτέρα 28/11 έως την Πέμπτη 01/12

- Για τις Δράσεις στις 16/12 : από την Δευτέρα 12/12 έως την Πέμπτη 15/12 και κατά τις ώρες από 08:00 έως 15:00


thessnews.gr - Designed by SimplexDesign