You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Ένας νέος χώρος πρασίνου γεννιέται… στις Συκιές

Στην τελική ευθεία περνά από σήμερα η δημιουργία ενός νέου κοινόχρηστου χώρου στη Δημοτική Ενότητα Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, μετά την απελευθέρωση και του τελευταίου οικοπέδου -από τα συνολικά οκτώ- σε οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή Κολοκοτρώνη.

Συνεργεία του δήμου, παρουσία του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη και υπηρεσιακών στελεχών, προχώρησαν στην κατεδάφιση του κτίσματος στη διασταύρωση των οδών Πινδάρου και Αισχύλου, ανοίγοντας πλέον το δρόμο για τη συνολική αξιοποίηση του χώρου, που η συνολική του έκταση αγγίζει το ένα στρέμμα. Στο μέρος αυτό πρόκειται να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου και παιδική χαρά, αναζωογονώντας μια περιοχή όπου οι κάτοικοί της βρίσκονται υπό τον ασφυκτικό κλοιό μιας πυκνότατης δόμησης. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι μελέτες για την ανάπλαση του χώρου και σύντομα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.

«Γνωρίζουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας για κοινόχρηστους χώρους, ιδιαίτερα σε πυκνοδομημένες περιοχές, και κάνουμε τα πάντα προκειμένου να τις ικανοποιήσουμε ώστε όλοι, μικροί και μεγάλοι, να μπορούν να ανασάνουν. Έτσι, κάθε φορά που ολοκληρώνουμε την απόκτηση οικοπέδων αισθανόμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που ο δήμος μας ενισχύει τους όρους αναβάθμισης της ποιότητας ζωής», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. «Δυστυχώς τα οικόπεδα που χρειαζόμαστε για κοινόχρηστους χώρους, σχολεία ή κοινωνικές υποδομές δεν προσφέρονται εν αφθονία. Για αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μη χαθεί ούτε και η ελάχιστη έκταση. Κι αυτόν τον αγώνα θα τον συνεχίσουμε χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις απέναντι σ’ οποιαδήποτε συμφέροντα, γιατί πάνω από όλα έχουμε τοποθετήσει το συμφέρον της κοινωνίας», πρόσθεσε.

Το οικόπεδο, όπου σήμερα πραγματοποιήθηκε η κατεδάφιση του κτίσματος, πέρασε στην κυριότητα του δήμου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόκτησης, με το δήμο Νεάπολης-Συκεών να καταβάλει συνολικά περίπου 500.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου. Αποτελεί, δε, συνέχεια του μεγάλου δημοτικού προγράμματος απαλλοτριώσεων ή εξαγοράς οικοπέδων, το οποίο αποβλέπει στον πολλαπλασιασμό των κοινόχρηστων χώρων με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων σε κάθε γειτονιά του νέου διευρυμένου δήμου Νεάπολης-Συκεών.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign