You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Έκθεση Post it με πολύ... θετική σκέψη!

05 November 18:00 - 23:30
ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΣΤΟΑ- ΛΕΟΝΤΟΣ ΣΟΦΟΥ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΝΑΜΟ PROJECT SPACE και το SEESAW Tυπου 5 Περιοχή Βαλαωρίτου
WHYNOT: Ανακύκλωση Θετικής Σκέψης- Έκθεση Post it

Γράψτε μια όμορφη σκέψη ή ζωγραφίστε κάτι. Αρκεί να είναι σε ένα μικρό χαρτάκι.
Θα τα χρειαστούμε στην pop up έκθεση που ετοιμάζουμε στις 5 Νοεμβρίου στην Στοά Τύπου με Λέοντος Σοφού, δίπλα στο ΔΥΝΑΜΟ PROJECT SPACE (Τύπου 5). Aπό τις 18.00 το απόγευμα.


Βλέπουμε κάθε μέρα την πόλη μας να αλλάζει όψη και μάλλον όχι προς το καλύτερο. «Πωλείται» και «Ενοικιάζεται» ακόμα και στους πιο εμπορικούς μας δρόμους, άδεια μαγαζιά για μήνες και βουνά από σκουπίδια να συμπληρώνουν αυτή την εικόνα αρκετά συχνά. Πράγμα που νομίζουμε πως λειτουργεί αρνητικά για όλους μας. Η ιδέα ξεκίνησε κάπου από εκεί. Αν μία τέτοια εικόνα είναι ικανή να μας επηρεάσει αρνητικά, τότε ίσως μια όμορφη είκονα να μπορεί να κάνει το αντίθετο. Μία εικόνα στο πραγματικό περιβάλλον μιας πόλης είναι γεγονός πως έχει πολύ μεγάλη δύναμη.
Αυτό λοιπόν που προσπαθούμε είναι να δημιοργήσουμε μία όμορφη και αισιοδόξη εικόνα για λίγες ώρες μέσα στην πόλη μας.
Τα Post-It ως μέσο εντάσσονται στην γενικότερη φιλοσοφία της ομάδας, η οποία θέλει να δώσει μία άλλη οπτική στον τρόπο που όλοι αντιμετωπίζουμε την πόλη και τους δημόσιους χώρους της, κρατώντας όμως ένα χαμηλό προφίλ και φυσικά χωρίς αυτό να προυποθέτει την υπάρξη υψηλού budget. Οτιδήποτε κάνουμε και θα κάνουμε, είναι χαμηλού κόστους. Σκοπός μας αυτή τη φορά, είναι με την συμμετοχή όλων να μετατρέψουμε την Ολύμπιον Στοά, σε μία gallery από χρωματιστά χάρτακια στα οποία ο καθένας θα έχει γράψει μία σκέψη, θα έχει κάνει μια ζωγραφιά ή απλά θα έχει φτιάξει μία διαδοχή χρωματιστών Post-It. Για μας σημασία έχει η συμμετοχή και η καλή διάθεση και πιστεύουμε πως αυτή η αυθόρμητη έκθεση θα καταφέρει να δημιουργήσει μία δυνατή και αισιοδόξη εικόνα για όλους μας, όχι φυσικά ως αντίβαρο στην υπόλοιπη καθημερινότητα άλλα ως μία στιγμή θετικής σκέψης.

Εκτός από τις δυσάρεστες σκέψεις, υποχρεώσεις, κακές συμβουλές, συζητήσεις για την κρίση, σκέψεις για το πώς θα βγάλεις τον μήνα, ανούσιες κουβέντες μεταξύ συντρόφων που καταλήγουν σε καυγά, χαζές συζητήσεις στο γραφείο και κουτσομπολιά, μέσα στη μέρα σκέφτεσαι και κάτι θετικό. Κάτι, για να βγάλεις την εβδομάδα. Αυτό θέλουμε. Την θετική σου σκέψη.
Γράψε την σε ένα post it.

Μέσα από ένα απλό μήνυμα, πάνω σε ένα post- it. Tο διαβάζεις, το ξεκολλάς, το παίρνεις μαζί σου, το αφήνεις κάπου αλλού, το δίνεις σε κάποιον γκρινιάρη, το αφήνεις σε ένα σημείο που θα το δουν κι άλλοι. Σαν μια ανακύκλωση θετικής σκέψης.

Και όταν τελειώσει η έκθεση θα τα ελευθερώσουμε στον κόσμο! Και θα τα πάμε όπου μπορούν να δώσουν χαμόγελα. Αν ξέρετε τέτοια μέρη, μπορείτε να μας τα προτείνετε.

Δεν θα κάνει τη διαφορά, αλλά σίγουρα θα χρωματίσει τη μέρα μας/σας/τους. Μοιραστείτε μια θετική σκέψη. Όλοι έχουμε έστω και μία.

Η ομάδα Why Not:: χτυπάει και φεύγει. Σήμερα εδώ, αύριο αλλού. Της αρέσουν τα χρώματα, η φασαρία, ο κόσμος, και οι περίεργες ιδέες. Ειδικά αυτές.

Μπορείτε να τους βρείτε στο facebook www.facebook.com/thesswhynot, ή να τους στείλετε ένα mail στο thesswhynot@yahoo.gr

thessnews.gr - Designed by SimplexDesign