You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Κοινή Ερώτηση για τα καρτέλ στην αγορά τροφίμων και άλλων βασικών ειδών κατέθεσαν στην Βουλή βουλευτές

Κοινή ερώτηση για τα καρτέλ στην αγορά τροφίμων και άλλων βασικών ειδών κατέθεσαν χθες, 14 Δεκεμβρίου 2011, στην Βουλή οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Α΄Αθήνας Ελίζα Βόζενμπεργκ, Σερρών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, Ηλείας Κώστας Τζαβάρας και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.

Στην Ερώτηση οι βουλευτές επισημαίνουν το γεγονός ότι παρά τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων καταναλωτών εξαιτίας των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα, βασικά προϊόντα στην Ελλάδα πωλούνται ακριβότερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Με σχετικές έρευνες και στοιχεία που παρατίθενται εκτιμάται ότι βασικά είδη στην Ελλάδα πωλούνται ακόμη και 30% ακριβότερα, κάτι που γεννά σημαντικά ερωτηματικά για τα ελλιπή μέτρα προστασίας και ενίσχυσης του ανταγωνισμού από τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας.

Οι βουλευτές ζητούν άμεση ενημέρωση για τις προθέσεις των αρμόδιων Υπουργείων να λάβουν μέτρα ώστε να πιεστούν προς τα κάτω οι τιμές, να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, και να προστατευθεί το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign