You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Νέο «χτύπημα» στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καταγγέλει το ΕΕΘ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τέλος δεν έχουν τα «κτυπήματα» που δέχονται οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες από την τρόικα και την κυβέρνηση που επιμένει να συμφωνεί μαζί της σε όλα. Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών σε 60 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστη καταβολή τα 100 ευρώ, η κυβέρνηση κατ’ απαίτηση της τρόικας παίρνει πίσω τη ρύθμιση και «κατεβάζει» τις δόσεις σε 24!
Σε μια περίοδο που η αγορά αργοπεθαίνει και οι επαγγελματίες αγωνίζονται καθημερινά για να σταθούν απλώς όρθιοι, η κυβέρνηση τους «εκτελεί» μέσω της φορολογίας. Δε φτάνουν τα απανωτά «χαράτσια» τώρα αποσύρει μια ρύθμιση που πραγματικά μπορούσε να βοηθήσει όσους χρωστούν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους και ταυτόχρονα να στηρίξουν τα δημόσια ταμεία.
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης καλεί την κυβέρνηση να απορρίψει τους παραλογισμούς και να υιοθετήσει ρεαλιστικές ρυθμίσεις που βοηθούν στην επίλυση και όχι στη γιγάντωση των προβλημάτων. Διότι οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες επειδή δεν θα μπορούν να τακτοποιήσουν τις παλαιότερες οφειλές τους θα δημιουργήσουν και νέες τροφοδοτώντας έναν φαύλο κύκλο που δεν ευνοεί κανέναν.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign