You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Να καθιερώσουν τα γεύματα αγάπης ως θεσμό θέλουν Δήμος και ΑΠΘ

«ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ» ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ


Με μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου πραγματοποιήθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Γεύμα Αγάπης, στη Φοιτητική Λέσχη του Α.Π.Θ. Το Α.Π.Θ. και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προσέφεραν όχι μόνο γεύμα αλλά και εορταστική ατμόσφαιρα, σήμερα Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011 στη μεγάλη αίθουσα εστίασης της Φοιτητικής Λέσχης του Α.Π.Θ.

«”Πενία τέχνας κατεργάζεται” έτσι λοιπόν και ο Δήμος Θεσσαλονίκης μαζί με το Α.Π.Θ., από κοινού, προσπαθούν και κατεργάζονται την τέχνη της εξοικονόμησης, της αγάπης και της αλληλεγγύης» δήλωσε ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος και επισήμανε «Μέσα από το Γεύμα Αγάπης, σήμερα, προέκυψε μία καινούρια συμφωνία με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Τα Σαββατοκύριακα η Λέσχη να μένει ανοιχτή και να παρέχει γεύμα αγάπης στους Θεσσαλονικείς. Είναι το ελάχιστο που μπορούν κάνουν οι φορείς της πόλης σε μία τόσο δύσκολη εποχή. Οι συνέργειες μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Α.Π.Θ., δύο μεγάλων θεσμών, αγκαλιάζουν όλη την πόλη και προσπαθούν να βοηθήσουν τους Θεσσαλονικείς να περάσουν την οικονομική κρίση με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Η αγάπη και η αλληλεγγύη πρέπει να κυριαρχήσουν αυτήν την εποχή. Ευχόμαστε την επομένη χρονιά να συνδράμουν στην προσπάθεια και άλλοι φορείς της πόλης».

«Αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα της συνεργασίας που εδώ και πολύ καιρό συζητάμε και καταφέραμε να κάνουμε, επί ευκαιρία των Χριστουγέννων, με το Α.Π.Θ. Αυτό που κουβεντιάσαμε με τον Γιάννη Μυλόπουλο είναι το Γεύμα Αγάπης να γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο και στη συνέχεια η Φοιτητική Λέσχη να αποτελεί ένα μόνιμο σημείο για τα γεύματα των απόρων, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Θα δούμε τις τεχνικές λεπτομέρειες. Η βούληση πάντως υπάρχει και από τις δύο πλευρές» δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Η ενέργεια αποτελεί μία πρωτοβουλία των Πρυτανικών Αρχών του Α.Π.Θ. και ξεκίνησε, για πρώτη φορά, πέρυσι, την παραμονή των Χριστουγέννων του 2010, όταν η Φοιτητική Λέσχη του Α.Π.Θ. άνοιξε τις πόρτες της σε ευπαθείς ομάδες της πόλης. Φέτος, η ενέργεια ενισχύεται καθώς το δείπνο συνδιοργανώνεται από το Α.Π.Θ. και το Δήμο Θεσσαλονίκης.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign