You Are Here: Home - 1 , ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κατεδαφίσεις κτισμάτων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

«Ανάσα» σε μια από τις πιο πυκνοδομημένες συνοικίες της Δημοτικής Ενότητας Συκεών δίνει η δημοτική αρχή Νεάπολης-Συκεών, υλοποιώντας μεθοδικά τον προγραμματισμό της για τεχνικές παρεμβάσεις και κατεδαφίσεις κτισμάτων που αλλάζουν την εικόνα του δήμου και βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων. Πρόκειται για τη συνοικία της Κολοκοτρώνη όπου σήμερα (26.12.2011) συνεργεία του δήμου έπιασαν πρωί-πρωί δουλειά, υλοποιώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη πρόσφατα κατά πλειοψηφία για την επίσπευση των κατεδαφίσεων και τον καθαρισμό του χώρου.

Ειδικότερα, κατεδαφίστηκαν τέσσερα κτίσματα σε ακάλυπτο χώρο που περικλείεται από τις οδούς Ρόδου και Σουλίου, οι οποίες βρίσκονται κοντά στην κεντρική οδό Ρήγα Φεραίου, ενώ είχε προηγηθεί η κατεδάφιση ενός ακόμη κτίσματος ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα πέντε. Η έκταση του συγκεκριμένου υπό ανάπλαση χώρου είναι περίπου 500 τ.μ. όπου ο δήμος με τη μέθοδο των απαλλοτριώσεων είχε προηγουμένως εξαγοράσει και τα πέντε οικόπεδα που βρίσκονται εκεί με τα ισάριθμα κτίσματα, καταβάλλοντας στους ιδιοκτήτες ως αποζημίωση περισσότερα από 500.000 ευρώ.

Στόχος της διοίκησης του δήμου, όπως επισήμανε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ντίνος Ζωγόγιαννης που επέβλεψε τις σημερινές κατεδαφίσεις, είναι «να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πάρκο αναψυχής σε συνδυασμό με ένα σύγχρονο στέκι νεολαίας-αναψυκτήριο. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 850.000 ευρώ, η άδεια ανέγερσης του αναψυκτηρίου βρίσκεται ήδη προς έγκριση στην Πολεοδομία, οι μελέτες είναι έτοιμες προς δημοπράτηση, ενώ οι εργασίες κατασκευής προβλέπεται να αρχίσουν εντός του 2012», ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τις κατεδαφίσεις των κτισμάτων, τα οποία τον τελευταίο καιρό είχαν καταληφθεί από περιθωριακά στοιχεία και είχαν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης που εγκυμονούσαν κινδύνους για τη δημόσια υγεία, τα συνεργεία του δήμου φροντίζουν παράλληλα για την άμεση απομάκρυνση των μπαζών και τον καθαρισμό όλου του χώρου, ώστε να μην χάνεται καθόλου πολύτιμος χρόνος.

«Επιμένουμε στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους πολίτες και δεν παρεκκλίνουμε από το σχεδιασμό μας για τις αναπλάσεις πυκνοκατοικημένων και υποβαθμισμένων περιοχών. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε από διαφόρων ειδών συμφέροντα ή τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, μέρα με την ημέρα καταφέρνουμε και κάνουμε το όραμά μας για μια ανθρώπινη πόλη πράξη. Επιλύουμε σοβαρά και χρόνια προβλήματα, δρομολογούμε ολοκληρωμένα σχέδια ανάπλασης και εξασφαλίζουμε καλύτερες συνθήκες ζωής στους συμπολίτες μας σε κάθε γειτονιά», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.
thessnews.gr - Designed by SimplexDesign